Σήμερα είναι: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Βούλγαροι διακινητές έγδυσαν & λήστεψαν μετανάστες

Έβρος: Βούλγαροι διακινητές έγδυσαν & λήστεψαν μετανάστες

15-09-2019

26 Αφγανοί και Πακιστανοί εμφανίστηκαν το πρωί της Πέμπτης στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ορμενίου γυμνοί, πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι.

Άνδρες στο σύνολό τους, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι έφηβοι, φορούσαν μόνο τα εσώρουχά τους και είχαν ανάψει μια φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν. Ορισμένοι είχαν τυλίξει γύρω από τη μέση τους σακούλες ή πρόχειρα πανιά, προκειμένου να καλύψουν μέρος της γύμνιας τους. Άρπαξαν με λαχτάρα μερικά ψωμιά που τους έδωσαν οι κάτοικοι του χωριού και περίμεναν τη συνοριοφυλακή, προκειμένου να μεταφερθούν σε κάποιον στεγασμένο χώρο και να τους δοθούν ρούχα. Κανείς τους δεν είχε άλλα υπάρχοντα, ούτε στοιχεία ταυτότητας.

Όπως είπαν, τους έσπρωξαν στην Ελλάδα Βούλγαροι διακινητές, αφού πρώτα τους έκλεψαν ό,τι είχαν πάνω τους.

Οι 26 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύνταξης της δικογραφίας και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Οι αστυνομικές Αρχές του Βόρειου Έβρου, που διερευνούν με προσοχή την υπόθεση, είναι ιδιαίτερα φειδωλές στις εκτιμήσεις τους αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν γυμνοί στα σύνορα οι 26 μετανάστες. Στη διερεύνηση του περιστατικού έχει εμπλακεί και η δύναμη της FRONTEX.

Πληροφορίες από την εφημερίδα Έθνος.