Σήμερα είναι: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U ΚΡΟΝΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Επίθεση Τούρκων σε κτηνοτρόφο Φεριώτη

Έβρος: Επίθεση Τούρκων σε κτηνοτρόφο Φεριώτη

16-09-2020

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα στον κάμπο των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Έβρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν  8 Tούρκοι πολίτες μπήκαν λίγο νωρίτερα παράνομα στη χώρα μας για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο και επιτέθηκαν σε νεαρό κτηνοτρόφο o οποίος όταν τους εντόπισε, τους ζήτησε να περιμένουν την άφιξη των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ert.gr το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όταν ο κτηνοτρόφος, που βρίσκονταν στον κάμπο, αντιλήφθηκε ότι ομάδα 8 Τούρκων, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες και γυναίκες με παιδιά, είχαν περάσει στην Ελλάδα και τους ζήτησε να σταματήσουν για να περιμένουν την Αστυνομία. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι οι Τούρκοι τον χτύπησαν, ωστόσο η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι αρχικά αγνόησε τον κτηνοτρόφο, αλλά εκείνος προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει με την απειλή όπλου.

Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία οι Τούρκοι αφόπλισαν τον άνδρα, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη διάρκεια του επεισοδίου η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε δύο φορές στον αέρα. Αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τους 8 Τούρκους και τους συνέλαβαν, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκε και η καραμπίνα του κτηνοτρόφου, ο οποίος την κατείχε με νόμιμη άδεια.

Δικογραφίες σχηματίστηκαν τόσο για τους Τούρκους όσο και για τον κτηνοτρόφο, για τα αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, της απειλής και του νόμου περί όπλων. Όλοι θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.