Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο "καμίνι" και ο Έβρος!
Στο "καμίνι" και ο Έβρος!

Έβρος: Η "κορύφωση" του καύσωνα - Τα χειρότερα από Δευτέρα

01-08-2021

Υπό συνθήκες καύσωνα "κυλά" το Σαββατοκύριακο, ενώ η σελίδα "Καιρικά Νέα Θράκης" προειδοποιεί για ένα πιο ισχυρό "κύμα" καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών και στον Έβρο.

Από αύριο λοιπόν, Δευτέρα 2 Αυγούστου η θερμοκρασία σε περιοχές του Έβρου θα "αγγίξει" τους 42 βαθμούς. Ενώ τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6 Αυγούστου οι θερμοκρασίεςθα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικινδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.  Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

Οι ειδικοί μιλούν για «ιστορικό καύσωνα» που θυμίζει εκείνον του 1987.