Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα έργα που πήραν το 'πράσινο φως'.
Τα έργα που πήραν το 'πράσινο φως'.

Έβρος: Τα 4 έργα που πήραν το 'πράσινο φως' από την Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας ΑΜ-Θ.

09-02-2015

Θετική γνωμοδότηση έλαβαν τα 17 από τα 18 έργα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας. Τα περισσότερα αφορούσαν σε γνωμοδοτήσεις επί Μελετών Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων.

Όσον αφορά στον Έβρο, τα έργα που πήραν το "πράσινο φως" είναι τα εξής:

-Θετική γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά το έργο «Μονάδα Παραγωγής Οργανικών Λιπασμάτων» στο 3ο χλμ Αλεξανδρούπολης- Άβαντα, στην περιοχή «Πόταμου» του Δήμου Αλεξανδρούπολης

-Γνωμοδότηση ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιοαερίου από βιομάζα με τη μέθοδο της αεριοποίησης ισχύος 0.999 ΜWe» στην περιοχή του Αγροκτήματος Αρδανίου της δημοτικής ενότητας Φερρών, του δήμου Αλεξανδρούπολης, της Π.Ε. Έβρου της εταιρείας ΝΕΑ ΤΑΣΗ Ι.Κ.Ε.

-Ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση – επικαιροποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) της δραστηριότητας «Λατομείο αδρανών υλικών & συνοδών δραστηριοτήτων» στη θέση «Βουβό» του Δήμου Αλεξ/πολης, της «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΚΡΗΣ» Α.Ε..

-Επίσης, η επιτροπή τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων επί Μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του υφισταμένου σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας με την κωδική ονομασία: «ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ 140 3356» που βρίσκεται σε γεωγραφική θέση με συντεταγμένες λ = 25ο 59΄51΄΄, φ = 41ο 14΄11΄΄( σύστημα ΕΓΣΑ 87 ), σε θέση πλησίον χωριού Μεγάλου Δερείου της δημοτικής ενότητας Ορφέα, του δήμου Σουφλίου της Π.Ε. Έβρου, αντίστοιχα, με κύριο την COSMOTE Α.Ε.