Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έναν αναπτυξιακό "γίγαντα" τον έχουμε να... κοιμάται!
Έναν αναπτυξιακό "γίγαντα" τον έχουμε να... κοιμάται!

Έκαναν πίσω οι επενδυτές των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης

01-06-2023

Ακυρώθηκε τελικά η επαναλειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης, μετά από σχετική επιστολή των εκπροσώπων της εταιρείας προς την διοίκηση της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δ. Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ) που είχε αναλάβει σύμφωνα με σχετικό διαγωνισμό την αναβάθμιση και εκμετάλλευση των Λουτρών για 25 χρόνια αλλά... χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία όπως έχουν αναφέρει οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πρόκειται για μία εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 15.000 €, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει τον κύκλο εργασιών της εταιρείας και την εμπειρία της στον Θερμαλισμό και την διαχείριση ιαματικών πηγών.

Η αλήθεια είναι τα ερωτήματα που είχαν προκληθεί από αυτήν την απόφαση της ΤΙΕΔΑ να παραχωρήσει τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης, με μίσθωμα 4.200 ευρώ. σε ιδιώτες - εργαζόμενους μιας μεγάλης τοπικής ξενοδοχειακής μονάδας ήταν πολλά.

CRUSTA


Αυτά λοιπόν τα ερωτήματα αλλά και ο ξεσηκωμός της τοπικής κοινωνίας οδήγησε τους επενδυτές στην απόφαση να κάνουν πίσω καθώς όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που απέστειλε η ΤΙΕΔΑ στα ΜΜΕ "θέλουν να προστατέψουν, τόσο τα χρήματά τους, όσο και τη φήμη τους, διατηρώντας τις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που συναναστρέφονται καθημερινά."

Αυτό που κρατάμε εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου είναι ότι τον Οκτώβριο του 2019 η διοίκηση της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης δια στόματος του τότε προέδρου της Βασιλείου Δέλκου ανακοίνωσε το... προσωρινό "λουκέτο" των λουτρών αλλά και του ξενοδοχείου "Τραϊανούπολις" και εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια έναν αναπτυξιακό "γίγαντα" τον έχουμε να... κοιμάται!

Είναι πολλά τα τέσσερα χρόνια. Αυτό κρατάμε.

Σ.Κ