Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Επιδοτούμενα προγράμματα

Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας - Θα τιμηθεί το έργο του καθηγητή Σακελλαρόπουλου

Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας - Θα τιμηθεί το έργο του καθηγητή Σακελλαρόπουλου

05-10-2019

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης γύρω από θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας. Για τον λόγο αυτό η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, ώρα 18:00-21:00 στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί η ιστορία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη Θράκη, ενώ στο δεύτερο μέρος η ιστορία της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην περιοχή μας θα συνδεθεί με το έργο του αείμνηστου καθηγητή Ψυχιατρικής - Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ., Π. Σακελλαρόπουλο.

Σχεδόν ένα χρόνο από τον θάνατό του, οι φίλοι και συνεργάτες του Καθηγητή τιμούμε τη συμβολή του τόσο στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα μας όσο και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές για αξιοπρεπή περίθαλψη και ποιότητα ζωής.