Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ένα νέο και φρέσκο όνομα με αέρα Σαμοθράκης, η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου
Ένα νέο και φρέσκο όνομα με αέρα Σαμοθράκης, η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου

Εκλογές 2023: Γνωρίζοντας τη δικηγόρο Κατερίνα Μπέρδου υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Έβρο

29-03-2023

Τη γνωρίσαμε πριν μερικούς μήνες, στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον Έβρο για τις βουλευτικές εκλογές 2023, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη μεταξύ των υποψηφίων.

Ένα νέο και φρέσκο όνομα με αέρα Σαμοθράκης, η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου, επανέρχεται δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο, ύστερα από οχτώ χρόνια, που συμμετείχε στις Εθνικές Εκλογές ως υποψήφια Βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, βγαίνοντας πρώτη σε σταυρούς προτίμησης.

Η κ. Μπέρδου γνωστή για το δικηγορικό γραφείο που διατηρεί στην Αλεξανδρούπολη, αναλαμβάνοντας με επιτυχία από το 2009 πλήθος δικαστικών υποθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων, είναι ακόμα γνωστή και για τη δραστήρια πολιτική και πολιτιστική της δράση.

Συγκεκριμένα, από το 2010 έως το 2011 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενώ από το 2015 έως το 2021 για δύο συνεχόμενες θητείες έχει διατελέσει Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου.

Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα 

Γεννήθηκε το 1983, ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, με καταγωγή από την Σαμοθράκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου αποφοίτησε το 2008, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Cardiff University της Μεγάλης Βρετανίας αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (LLM) στο Εμπορικό Δίκαιο.

Από το 2009 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη έχοντας χειριστεί με επιτυχία και υπευθυνότητα πλήθος δικαστικών υποθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ είναι και νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Το 2015 συμμετείχε στις Εθνικές Εκλογές ως υποψήφια Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στον Έβρο, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης. Υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Νομικής και μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το οποίο διαφοροποιήθηκε το 2012 μαζί με την μαζική αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Από το 2010 έως το 2011 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ Α.Ε.). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου για δύο συνεχόμενες θητείες από το 2015 έως το 2021. Ακόμα, αποτελεί ιδρυτικό μέλος του νεοσύστατου συλλόγου σκέψης και προβληματισμού "ΣΥΝ-ΟΛΟ" στον οποίο είναι σήμερα Πρόεδρος.

Τέλος, την γνωρίζουμε και από την πλούσια αρθρογραφία της με κοινωνική και πολιτική θεματολογία σε ημερήσιες εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Έβρου και της Αθήνας.

Είναι παντρεμένη με τον Κωσταντίνο Λυμπερόπουλο, Διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό και έχουν δύο παιδιά, τον Σταύρο και την Αγγελική.