Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Έκτακτες προσλήψεις Ρομά στην Ελληνική Αστυνομία
Πρόσφατα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ειδική δύναμη της ΕΛΑΣ, που θα ασχολείται αποκλειστικά με την παραβατικότητα σε καταυλισμούς Ρομά και θα εδρεύει σ' αυτούς.
Αυτές οι δηλώσεις του κυρίου Χρυσοχοΐδη, ήρθαν μετά από τα δημοσιευμένα στοιχεία που δείχνουν ότι η συγκεκριμένη κοινότητα ενέχεται κατά ποσοστό άνω του 50% στα συνολικά περιστατικά κλοπής, διάρρηξης και απάτης.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας για καλύτερη αστυνόμευση αυτών των περιοχών (κυρίως της Αθήνας) και γενικά της παραβατικότητας της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας, φαίνεται ότι σχεδιάζεται η έκτακτη πρόσληψη Ρομά ως Ειδικών Φρουρών.
Υπολογίζεται ότι αρχικά θα προσληφθούν περίπου 100 Ρομά, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου και να μιλούν τη γλώσσα ρομανί.
Οι προσληφθέντες θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως σύνδεσμοι της Αστυνομίας με τις κοινότητες των Ρομά, χωρίς να αποκλείεται να δρουν και ως μυστικοί κατά περίπτωση.
- Ασημένιο μετάλλιο για αθλητή του "Κότινου" στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων με Αναπηρία
(28-09-2025) - Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις "μεταμόρφωσης" της οδού Κονδύλη στην Αλεξανδρούπολη
(28-09-2025) - Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης οι εορτασμοί για τον Άγιο Διονύσιο και τα 40 χρόνια του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας
(28-09-2025) - Καθαρίστηκαν οι ακτές της Σαμοθράκης από εθελοντές και την iSea
(28-09-2025) - Ο Γιάννης Βασιλειάδης στο World TEC Cup της Βαρκελώνης
(28-09-2025)
EN
TR







