Σήμερα είναι: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
greek english turkish
KOYKORAVAS AL FARO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - εν αναμονή της δίκης

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - εν αναμονή της δίκης

14-08-2018

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ επιστρέφουν στην Ελλάδα, ενώ η ελληνίδα πρόξενος ενημέρωσε σχετικά τους γονείς τους.
 

Την είδηση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 167 ημέρες που κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης και μετά από συνεχείς απορρίψεις αιτημάτων αποφυλάκισης από την τουρκική δικαιοσύνη, μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters.

Ακόμη και Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης φαίνεται πως έχουν εκπλαγεί, με τον τίτλο της HaberTurk να είναι ενδεικτικός: Τελευταία στιγμή απελευθερώθηκαν οι έλληνες στρατιώτες.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καλοσώρισε τους δύο Έλληνες στην πατρίδα με μηνυμά του στο twitter:

"Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά.
 
Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή."