Σήμερα είναι: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Θ.Βίτσας, Π.Παπάς, Γ.Καΐσας & ο αναπλ. ΓΓ του ΥΠΥΓ Στ.Βαρδαρός
Θ.Βίτσας, Π.Παπάς, Γ.Καΐσας & ο αναπλ. ΓΓ του ΥΠΥΓ Στ.Βαρδαρός

Ένα «όχι» και δυο «ναι» πήραν οι Σαμοθρακίτες από τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας

24-10-2018

Πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από σειρά ραντεβού που είχαν αναβληθεί, η συνάντηση των αυτοδιοικητικών της Σαμοθράκης με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπά και τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιώργο Καΐσα, συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, τον οποίο εξουσιοδότησε ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός που δεν έδωσε το παρόν.

Τρία ήταν τα βασικά θέματα τα οποία τέθηκαν επί τάπητος: η ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας, η ανακατασκευή της ήδη υπάρχουσας δομής, καθώς και η διεκδίκηση του χαρακτηρισμού «άγονο».

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, κατέστη σαφές πως η κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας δεν είναι εφικτή και δεν αποτελεί ρεαλιστικό ενδεχόμενο, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα εκ μέρους του Υπουργείου ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Η επισκευή του Κέντρου Υγείας στη Χώρα αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα, αφού όπως είναι γνωστό το κτήριο και ειδικά ο 1ος του όροφος, υπέστη σοβαρές καταστροφές από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2017.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η κατάθεση της προς έγκριση των κονδυλιών του ΕΣΠΑ έως το τέλος του 2018.

Εκ μέρους του Υπουργείου, διατυπώθηκε η δέσμευση για τον χαρακτηρισμό «άγονο» σε ό,τι αφορά τις δομές υγείας στο νησί του Έβρου, ώστε να λυθεί και το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης, με την παροχή ενός επιπλέον κινήτρου στους γιατρούς να δουλέψουν στη Σαμοθράκη.

Μαρίνα Κριτού