Σήμερα είναι: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ Δερέμπεης μικρό SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ενισχύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ιατρικά μηχανήματα

Ενισχύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ιατρικά μηχανήματα

11-12-2019

Με νέα σημαντικά ιατρικά μηχανήματα ενισχύεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα  πρόκειται για μια γ-κάμερα για το τμήμα πυρηνικής ιατρικής, που θα χρησιμοποιείται για σημαντικές εξετάσεις ιατρικής απεικόνισης. Αυτή η γ-κάμερα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένη (πολύ νεώτερη αυτής που έχουμε) και μας δωρίζεται, μετά από ενέργειες της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Α. και της 4ης ΥΠΕ, από το Γ.Ν.Καβάλας.

Για την πλήρη αξιοποίησή της χρειάζεται ενίσχυση του τμήματος με 2 γιατρούς (αυτή τη στιγμή μετά τη πρόσφατη λήξη της σύμβασης ενός επικουρικού γιατρού, υπηρετεί μόνο ο καθηγητής).

Υπεγράφη από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. η συμπλήρωση του εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ της μονάδας εμφραγμάτων του Π.Γ.Ν.Α. (αναπνευστήρες, μόνιτορ, υπέρηχοι, κλίνες, σύστημα βηματοδότησης και υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα απολύμανσης του χώρου) αξίας 598.000 ευρώ.

Παράλληλα διενεργείται η αναδιαμόρφωση του χώρου (θωράκιση, μουσική, ζωγραφιές, βίντεο κ.α.) ώστε να καταστεί περισσότερο λειτουργικός και φιλικός προς τους ασθενείς και τα προσωπικό. Το έργο αυτό έρχεται περίπου 1 χρόνο μετά την εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου και καθιστά τα καρδιολογικά τμήματα του Π.Γ.Ν.Α. την καλύτερη και πιο παραγωγική καρδιολογική μονάδα της Βορείου Ελλάδας