Σήμερα είναι: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
greek english turkish
AL FARO BABY SHOP TIMI MIKRO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ένταση και σύγκρουση για τον Πλατανότοπο Μαΐστρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Ένταση και σύγκρουση για τον Πλατανότοπο Μαΐστρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

21-04-2018

Υψώθηκαν οι τόνοι στη χθεσινή 10η τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης. Συγκεκριμένα, φάνηκε πως σχεδόν όλη η παράταξη του δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη (ο οποίος απουσίαζε στο Διδυμότειχο για το 14ο Συνέδριο Υγιών Πόλεων) στράφηκε ενάντια στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Γκοτσίδη.

Αφορμή στάθηκε ένα έκτακτο θέμα το οποίο ανακοίνωσε ο κ. Γκοτσίδης, και το οποίο αφορούσε την παραχώρηση του χώρου στον Πλατανότοπο Μαΐστρου για διεξαγωγή εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Οι ενστάσεις ξεκίνησαν νωρίς, με την αμφισβήτηση της ανάδειξης του θέματος ως έκτακτου. Ως απάντηση, ο κ. Γκοτσίδης επεσήμανε πως βρίσκεται υπό κατάρτιση ακόμα ο κανονισμός για τη λειτουργία του χώρου (προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία στις 6 Μαΐου, ενδέχεται ωστόσο να τεθεί και μια εβδομάδα νωρίτερα).

Δίνοντας τον λόγο στον Δημοτικό Σύμβουλο Μαΐστρου, Γιάννη Ναϊτίδη, αυτός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Συγκεκριμένα, ο κανονισμός προβλέπει την παραχώρηση του χώρου μονάχα σε φορείς και συλλόγους, και όχι ιδιώτες, προς την εξασφάλιση της ευταξίας, ακεραιότητας και την ανάληψη των ευθυνών που προκαλούνται στον χώρο”. Αναφέρθηκε δε στις πολλές ζημιές που σημειώθηκαν στον χώρο στο παρελθόν, οι οποίες και αποκαταστάθηκαν με έξοδα του Δήμου. “Ό,τι γίνεται ένα χρόνο από όλους τους φορείς, διαλύεται μέσα σε μια μέρα. Είναι λυπηρό να βλέπουμε αυτές τις εικόνες” τελειώνει το λόγο του.

Ωστόσο, λόγω της ασάφειας προσδιορισμού ενός συγκεκριμένου συλλόγου να επωμιστεί την ευθύνη για τον χώρο, καθώς και την απουσία μιας επίσημης εισήγησης που να τεκμηριώνει του ποιος θα επιτρέπεται να εισέλθει στον Πλατανότοπο, η συζήτηση γρήγορα εκτροχιάστηκε.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α., Παύλος Μιχαιλίδης, αναγνωρίζοντας δε τη σοβαρότητα του θέματος, εξέφρασε ωστόσο την άποψη πως  εφόσον δεν υπάρχει επίσημη εισήγηση από την δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, καλό θα ήταν το θέμα να προγραμματιστεί ως τακτικό και να τεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο σημείο αυτό η συζήτηση κλιμακώθηκε, με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Παντελίδη, να υπογραμμίζει τη σοβαρότητα ενός τέτοιου θέματος, “το οποίο πρέπει να έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ και σε τακτική συνεδρίαση. Έλεος. Δεν ξέρουμε τί θα ψηφίσουμε. Αποσύρτε τo”.

Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκαν και άλλα μέλη του Συμβουλίου, όπως οι Αντώνης Βαμβακερός,  Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης,  Όλγα Βρετοπούλου και Σάββας Δευτεραίος. Λόγος επίσης έγινε για την αδυναμία προφύλαξης του χώρου, καθώς μονάχα πέντε με επτά αστυνομικοί δεν θα μπορούσαν να διαφυλάξουν έναν χώρο τέτοιου μεγέθους.

Μπροστά σε αυτήν τη σύσσωμη απαίτηση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποχρεώθηκε να αποσύρει το έκτακτο θέμα. “Ωραία. Το αποσύρω και αναλαμβάνει την ευθύνη το δημοτικό συμβούλιο για ό,τι συμβεί. Το αποσύρω” αγανάκτησε προς στιγμήν ο κ. Γκοτσίδης, προχωρώντας στα υπόλοιπα ζητήματα της συνεδρίασης.

Αυτά δεν απασχόλησαν τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, με περισσότερα από τα μισά μέλη να έχουν αποχωρήσει έως το τέλος της συνεδρίασης. Οι εντάσεις παραλίγο να ανεβούν ξανά σχετικά με το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, με τον κ. Δευτεραίο να κάνει νύξεις για “καθαρά φοροεισπρακτικούς λόγους”.

Νικήτας Διαμαντόπουλος