Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έντονες αντιδράσεις για την τοποθέτηση διοικητικών γραμματέων στους δήμους

Έντονες αντιδράσεις για την τοποθέτηση διοικητικών γραμματέων στους δήμους

28-09-2016

Την τοποθέτηση διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων στους δήμους, οι οποίοι θα προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και θα υποδεικνύονται από το εννιαμελές Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Τα στελέχη θα είναι επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του δήμου των οποίων προΐστανται, εξέλιξη που, όπως καταγγέλλει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σημαίνει ότι «παύει ο δήμαρχος να είναι και προϊστάμενος και επικεφαλής όλων των υπηρεσιών του δήμου και τίθεται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας ο Διοικητικός και Αναπληρωτής Διοικητικός Γραμματέας».

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του Θράκηνετ  τόνισε πως ο διορισμός των γραμματέων θα καταστρατηγούσε τα δικαιώματα των νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, μειώνοντας το πεδίο των αρμοδιοτήτων τους, υποβαθμίζοντας τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και προσβάλλοντας ουσιαστικά το ίδιο το δικαίωμα του εκλέγειν.

 

Τέλος ο κ. Λαμπάκης μέσω δελτίο τύπου αναφέρει:

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2016 συνεκλήθη η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε στην Αθήνα παρουσία των 13 Προέδρων των Π.Ε.Δ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων) με θέμα « ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ & τα Ν.Π.Δ.Δ & Ν.Π.Ι.Δ» .

Κατά τη συνεδρίαση κυριάρχησαν απόψεις, οι οποίες στηρίζονται στο αναλυτικό και ακριβέστατο υπ΄αριθμ. Πρωτ. 2705/22-09-2016 έγγραφο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Κ.Ε.Δ.Ε., Κου ΠΑΤΟΥΛΗ και τελικά ομόφωνα απορρίψαμε κάθε συζήτηση επ' αυτού με αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, διότι η εφαρμογή του νομοσχεδίου καταργεί τους δημάρχους, πλήττει την αυτοδιοίκηση ανεπανόρθωτα, καταργώντας το αυτοδιοίκητο και καταλύοντας την έννοια της Δημοκρατίας.

Στο συνέδριο του Βόλου στις 17-18 Οκτωβρίου 2016 θα τεθούν οι άξονες της σχέσης με την κυβέρνηση και τα βασικά αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα οποία θα είναι αδιαπραγμάτευτα.