Σήμερα είναι: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
SOHO Δερέμπεης μικρό ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ένωση Καταστημάτων Εστίασης Έβρου για τον αντικαπνιστικό νόμο: "Να ελέγχονται όλοι οι χώροι όχι μόνο τα καταστήματα εστίασης"

Ένωση Καταστημάτων Εστίασης Έβρου για τον αντικαπνιστικό νόμο: "Να ελέγχονται όλοι οι χώροι όχι μόνο τα καταστήματα εστίασης"

25-07-2019

Μια από τις άμεσες προτεραίοτητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Με αφορμή λοιπόν τις τελευταίες εξελίξεις το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων παίρνει θέση και δηλώνει υπέρ της τήρησης του νόμου καθολικά.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σαν Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων και κατόπιν των τελευταίων εξαγγελιών της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου οπως και σε παλαιότερες δηλώσεις μας , δηλώνουμε υπέρ της τήρησης του νόμου καθολικά.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να ελέγχουν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας όλους του χώρους που ορίζει ο νόμος και όχι μόνο τα καταστήματα εστίασης όπως γινόταν μέχρι σήμερα και όλο αυτό φυσικά για την σωστή ισορροπία και ισονομία της αγοράς .

Βέβαια ερχόμαστε ακόμα μία φορά αντιμέτωποι σε μία πρωτοπορία ενός ακόμα νόμου καθώς όταν ένας πελάτης παρανομήσει εντός των καταστημάτων μας δεχόμαστε εμείς βαρύτατα πρόστιμα σε αντίθεση με τον πελάτη.
Η πρότασή μας είναι ότι θα πρέπει να έχουμε την υποχρέωση στα καταστήματα μας να φέρουμε την σωστή σήμανση και τα απαραίτητα διακριτικά που προβλέπονται από τον νόμο και μόνο αυτό. Να τιμωρούμαστε δέ μόνο όταν δεν υπάρχουν αυτά.
Ο νόμος ισχύει για όλους τους χώρους και όχι μόνο για τους χώρους εστίασης.
Ο νόμος ισχύει για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους καταστηματάρχες εστίασης.
Δεν μπορεί η εστίαση να ευθύνεται για ότι συμβαίνει στην χώρα...

Ο Πρόεδρος
Γεωργιάδης Νικόλαος
Ο Γενικός Γραμματέας Γκουλής Σάββας