Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εορτασμός της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη (φώτο+βίντεο)

Εορτασμός της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη (φώτο+βίντεο)

14-05-2020

Με διαφορετικό τρόπο αλλά με την ίδια συγκίνηση και υπερηφάνεια εορτάστηκαν φέτος τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης.

Από εχθές το απόγευμα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, αρχικά με την Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χωρίς την παρουσία πολιτών, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου.

Σήμερα το πρωί στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης έγινε η έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας παρουσία των επισήμων και πλήθους κόσμου, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Να σημειωθεί ότι οι σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης γίνονται παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τακη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού ναού η επίσημη δοξολογία για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία πιστών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο Νομαρχείο Έβρου με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Ροδόπης, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Υγείας, Οικονομικών και Τουρισμού, καθώς και τους δημάρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης Εορτασμός της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη (φώτο+βίντεο) Εορτασμός της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη (φώτο+βίντεο) Εορτασμός της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη (φώτο+βίντεο) Εορτασμός της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη (φώτο+βίντεο) Εορτασμός της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη (φώτο+βίντεο)