Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video)

Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video)

06-01-2022

Φωτ.: Α. Μαργαρίτης

Θεοφάνεια ή Φώτα. Από τις μεγάλες γιορτές του ελληνορθόδοξου εορτολογίου. Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων.

Με λαμπρότητα και παρουσία πολλών πιστών αλλά και φορέων της περιοχής, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και πραγματοποίηθηκε ο Αγιασμός των υδάτων.

Η μέρα ξεκίνησε με τον εκκλησιασμό των πιστών. Στις 10:00 το πρωί τελέστηκε ο Όρθος και η Θεία λειτουργία Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ.κ. Ανθίμου.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης της Αλεξανδρούπολης και οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου και έγινε η «ρίψη του Σταυρού».

Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που αψηφώντας το κρύο τόλμησαν και βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό.

Ο 18χρονος Στράτος Βολτέζος, (πρωτοετής φοιτητής από την Αλεξανδρούπολη και αθλητής κολύμβησης στον ΝΟΑ) έπιασε το Σταυρό. Καλή φώτιση και σταδιοδρομία να έχεις Στράτο!

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες αλλά και την επίγεια live μετάδοση του e-evros.gr από την τελετή ρίψης του Τίμιου Σταυρού καθώς και την ρίψη του Σταυρού με drone:

Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video) Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη (φωτο + video)