Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου

ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου: Μαθητές παρασκευάζουν χειροποίητα καλλυντικά από τοπικά προϊόντα

01-02-2023

Μετα την περσινή επιτυχία με την εικονική επιχείρηση «Ζωομπουκίτσες Έβρου» που έφερε και το πολυπόθητο βραβείο αειφορίας για το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης», φέτος ήρθε η σειρά για δυο ακόμη προσπάθειες.

Δυο εικονικές επιχειρήσεις έχουν δημιουργηθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο εν λόγω σχολείο ως συνέχεια της περσινής επιχειρηματικής ιδέας στηριζόμενη στην κυκλική οικονομία. Πέρυσι, μέντορας στην προσπάθεια των παιδιών ήταν η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ φέτος τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ομίλου Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

Ο διευθυντής του σχολείου κ Γιώργος Μποζατσίδης μιλώντας σχετικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε πως η πρώτη επιχείρηση ονομάζεται Silky Touch στην οποία μετέχουν μαθητές από τρία τμήματα του σχολείου 16 κορίτσια και 7 αγόρια με εκπαιδευτές τις κυρίες Κεραμιτσόγλου και Κυπραίου. Στην επιχείρηση θα παρασκευάζονται καλλυντικά με πρώτη ύλη το μετάξι και άλλα τοπικά προϊόντα όπως το κερί της μέλισσας το σησαμέλαιο κ.α. , έτσι ώστε να αναδειχθούν νέες χρήσεις και νέες αγορές, που είναι σε μεγάλο βαθμό εκμεταλλεύσιμα ενισχύοντας παράλληλα και την τοπική οικονομία.

VW Τερζενίδης

Η δεύτερη εικονική επιχείρηση η ονομάζεται JOBify. Σε αυτήν μετέχουν 14 μαθητές με εκπαιδευτικούς τις κυρίες Τασίδου, Τσακιράκη και Χρυσοστομίδου. Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα προσφέρει ευχάριστη πλοήγηση σε πολλές υπηρεσίες που σχετίζονται με την επαγγελματική αποκατάσταση παρέχοντας γνώσεις σε όσους ζητούν εξειδικευμένο προσωπικό.

«Είμαστε ένα από τα δύο δημόσια σχολεία της χωράς που συμμετέχουμε σε εικονικές επιχειρήσεις» ανέφερε ο κ. Μποζατσίδης. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα/Διαγωνισμός “Εικονική Επιχείρηση – Company Program” του Junior Achievement Greece, τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Την Άνοιξη αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα των δυο αυτών εικονικών επιχειρήσεων.

Oι συναντήσεις των Inspirational Mentors – JA Greece 2023 με τις μαθητικές «start up» αποτελούν μεγάλη πηγή έμπνευσης για όλους και για αυτό το JA Greece δημιούργησε νέα social media όπου μεταδίδονται πληροφορίες και εικόνες από το Inspirational Mentoring και άλλο inspirational υλικό από τα εκατοντάδες γραφεία του Junior Achievement σε όλο τον κόσμο αλλά και άλλες πηγές.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας