Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επέκταση του ποδηλατόδρομου & διαμόρφωση πάρκινγκ «μέχρι το επόμενο καλοκαίρι» στην Αλεξανδρούπολη

Επέκταση του ποδηλατόδρομου & διαμόρφωση πάρκινγκ «μέχρι το επόμενο καλοκαίρι» στην Αλεξανδρούπολη

21-08-2018

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία και τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, για την επέκταση του ποδηλατόδρομου στην παραλιακή λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου, και την αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το Πάρκο Προσκόπων.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό πριν το επόμενο καλοκαίρι. Πρόκειται για παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως και σειρά άλλων έργων, και αναμένεται να αλλάξουν το «πρόσωπο» της Παραλιακής Αλεξανδρούπολης.

Σε ότι αφορά τα έργα, οι εργασίες αναμένεται να εκκινήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ο ποδηλατόδρομος θα επεκταθεί κατά 1,5 χλμ με κατεύθυνση προς την Πλατεία του Φάρου, ενώ το Δημοτικό Πάρκινγκ θα είναι χωρητικότητας 160 θέσεων και οι πολίτες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν δωρεάν.

«Ανεβείτε στα ποδήλατα», ήταν η παρότρυνση του Δημάρχου προς τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι μαζί και με την πεζοδρόμηση τμήματος της Παραλιακής με κατεύθυνση από την Οδό Κύπρου προς το Δημοτικό Στάδιο Φώτης Κοσμάς, η Αλεξανδρούπολη θα αποκτήσει ένα πιο «ανθρώπινο πρόσωπο», αφού μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους πεζοί ή και με τα ποδήλατά τους.

«Σε τρεις μήνες η Αλεξανδρούπολη, οι Φέρες, και η Τραϊανούπολη, θα είναι –για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία- ένα μεγάλο εργοτάξιο», κατέληξε ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε σε όλα τα έργα τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη , 11 τον αριθμό, και προϋπολογισμού 70 εκ.€, ανάμεσα στα οποία η αξιοποίηση των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι, και η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Μαρίνα Κριτού

Παρακολουθήστε την πορεία εξέλιξης των έργων στη ζωντανή μετάδοση του e-evros