Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επενδυτικό ενδιαφέρον από ολλανδογερμανική εταιρεία για την περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Επενδυτικό ενδιαφέρον από ολλανδογερμανική εταιρεία για την περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης

14-03-2017

Θετικά αποτελέσματα έφερε η προ τετραμήνου επίσκεψη και συγκεκριμένα την 16η Σεπτεμβρίου 2016 γερμανικής αντιπροσωπείας στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και του επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Haus Joachim Fuchtel.

Πριν από λίγες ημέρες ολλανδογερμανική εταιρεία επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκε αναλυτικά για τη δυνατότητα επενδύσεων στην Αλεξανδρούπολη κάνοντας και χρήση της γεωθερμίας.

Εξειδικευμένοι Γερμανοί επιστήμονες επισκέφθηκαν 9 και 10 Μαρτίου 2017 την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να αποφανθούν για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 Γερμανοί επιχειρηματίες επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Έβρου όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Γερμανικού Υπουργείου Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο ΔΣ του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας κ. Βασίλειο Τσολακίδη.

Ταυτόχρονα, διερεύνησαν και άλλες προοπτικές ανάπτυξης και ήρθαν σε επαφή με φορείς όπως ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης και την  Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Εξελίξεις προβλέπονται κατά το επόμενο διάστημα ,όπου σίγουρα θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες και προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή μας.