Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επετειακό Forum για τα 40 χρόνια της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος στην Αλεξανδρούπολη

Επετειακό Forum για τα 40 χρόνια της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος στην Αλεξανδρούπολη

22-11-2022

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας της διοργανώνει επετειακό Forum την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και κατά τις ώρες 18:00-21:00 στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης – αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ» του δεύτερου ορόφου.

Η δημόσια αυτή ανοικτή εκδήλωση είναι ένα επιστημονικό μνημόσυνο αφιερωμένο στον Καθηγητή Ψυχιατρικής–Παιδοψυχιατρικής Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, ιδρυτή της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής.

Βασίζεται στην επιθυμία παλιών και νεότερων επαγγελματιών ψυχικής υγείας να τιμήσουν το έργο του με το βλέμμα στραμμένο πάντα στο αύριο. Είναι ένας φόρος τιμής στον Επιστήμονα, στο Δάσκαλο, στον Οραματιστή που πρωτοστάτησε στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της χώρας, συνέβαλε σε θεσμικές αλλαγές, ενέπνευσε γενιές επαγγελματιών ψυχικής υγείας, και κυρίως αγάπησε και στάθηκε δίπλα στον ευάλωτο ασθενή, χτίζοντας ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μαζί του.

Αποτελεί αφορμή για έναν διάλογο με την κοινότητα, βασικό πυλώνα της «ανάπτυξης» της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης που οραματίστηκε ο Π.Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του. Μια κοινότητα, που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το έργο της Εταιρίας από τότε που ο Καθηγητής ανέλαβε την έδρα της Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1985.