Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στον Έβρο: Τα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα, ο "Κύκλωπας" & τα δώρα! (pic)

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στον Έβρο: Τα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα, ο "Κύκλωπας" & τα δώρα! (pic)

15-05-2021

Από το απόγευμα της Πέμπτης η Πρόεδρος Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στον Έβρο και πραγματοποιεί συναντήσεις με τις αρχές του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό εχθές Παρασκευή  μετέβη στο λιμάνι όπου εκεί ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο  Κ. Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνων Σύμβουλο Κ. Χατζηκωνσταντίνου για την ιστορία του λιμένα, το γεωστρατηγικό και εμπορικό του ρόλο, την πρόσβασή του σε Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, την εφαρμογή της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας   - ΗΠΑ καθώς και την πορεία της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στην συνέχεια επισκέφτηκε το νέο εμπορικό τερματικό του λιμένα της Αλεξανδρούπολης όπου ενημερώθηκε για την επιχείρηση Defender EUROPE 2021 που βρίσκεται σε εξέλιξη, να σημειωθεί  ότι όσο βρισκόταν στον χώρο η κ. Σακελλαροπούλου σηκώθηκαν στον αέρα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα.

Μετά το λιμάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα κτήματα "Κύκλωπας" και το ελαιοτριβείο και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση τριών γενεών η οποία μετά από συνεχή ενημέρωση τεχνογνωσία και εξέλιξη κατάφερε να κατακτήσει σε διακεκριμένους διεθνής διαγωνισμούς 100 βραβεία για την εξαιρετική γεύση και την άριστη ποιότητα των προϊόντων της.

Η οικογένεια Κελίδη καλλιεργεί 12,000 ελαιόδενδρα και παράγουν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο τους και τυποποιούν στο συσκευαστήριο τους . Ελέγχοντας όλα τα στάδια παράγωγης και προσέχοντας και την τελευταία λεπτομέρεια έχουν καταφέρει να κάνουν γνωστή μία περιοχή και να την βάλουν στο παγκόσμιο ελαιοκομικό χάρτη .

Λίγο μετά το μεσημέρι η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με εκπροσώπους του πολιτιστικού συλλόγου παραδοσιακών χορών "Ο Εβρος".

Ο Σύλλογος παρουσίασε ενδεικτικά δέκα φορεσιές από την περιοχή της Θράκης επισημαίνοντας  την σημασία της φορεσιάς ως πολιτιστικό προϊόν και αντικείμενο μελέτης.


Να αναφερθεί πως ανάμεσα στα δώρα που της πρόσφερε ο Σύλλογος ήταν και μία χειροποίητη γκουστερίτσα που είχε "γραμμένο" το όνομά της!

Σήμερα, Σάββατο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Σ.Κ

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στον Έβρο: Τα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα, ο "Κύκλωπας" & τα δώρα! (pic) Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στον Έβρο: Τα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα, ο "Κύκλωπας" & τα δώρα! (pic) Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στον Έβρο: Τα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα, ο "Κύκλωπας" & τα δώρα! (pic) Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στον Έβρο: Τα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα, ο "Κύκλωπας" & τα δώρα! (pic)