Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επίσκεψη στελεχών της «ΕΓΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη στελεχών της «ΕΓΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

19-05-2016

Τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Απόστολο Αντωνούδη, ανώτατα στελέχη και στελέχη των τεχνικών κλιμακίων, προκειμένου να συζητήσουν σειρά ζητημάτων για την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, στην ατζέντα της συζήτησης ήταν ο Περιφερειακός δρόμος της Αλεξανδρούπολης και η σύνδεσή του με το Λιμάνι και τη ΒΙ.ΠΕ., η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης – Φερών, η διάνοιξη του ημικόμβου Δικέλλων καθώς επίσης και η διάνοιξη του ημικόμβου του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία της εταιρείας, χθες είχε επαφές και με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Γιώργο Παυλίδη με τον οποίο συζήτησαν την πρόοδο των απαράδεκτα καθυστερημένων έργων :

1. Μάνδρα- Ψαθάδες, που πρέπει να περαιωθεί εντός του έτους 2016, άλλως θα είναι τεράστια η επιβάρυνση της Χώρας. Αποφασίστηκαν ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου εντός του 2016.

2. Αρδάνιο-Μάνδρα, στο οποίο εγκαίρως επιβάλλεται να γίνουν οι δέουσες τεχνοκρατικές διορθώσεις, που δημιούργησαν αγκυλώσεις και καθυστερήσεις. Αποφασίσθηκε να γίνουν τεχνοκρατικές συναντήσεις επίλυσης των προβλημάτων για την επίτευξη της ομαλής προόδου του έργου.

Επιπλέον, η Περιφέρεια, εκφράζοντας την κοινωνία, τόνισε την ευρεία δυσαρέσκεια, πέραν των θανατηφόρων ατυχημάτων, για την πολυετή καθυστέρηση των έργων αυτών, με διαθέσιμους τους πόρους, που πρέπει να περαιωθούν.

3. Η ολοκλήρωση του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής. Διευκρινίστηκε ότι επίκειται  η παράδοση του ενός εναπομείναντος κλάδου.

4. Η ολοκλήρωση του Κάθετου Άξονα Νυμφαίας-Εγνατίας Οδού, που εξελίσσεται ομαλά.

5. Η υλοποίηση του Κάθετου Άξονα Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, για τον οποίο συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα.

6. Ο μεγάλος περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης του οποίου η μελέτη ολοκληρώθηκε, πλην όμως, δεν υπάρχει χρηματοδότηση.

7. Η άμεση πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την Εγνατία, για να επιταχυνθεί ο χρόνος διακομιδής των ασθενών.

8. Η μελέτη του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Καβάλα, της οποίας η ολοκλήρωση εκτιμάται εντός του 2016. Τέθηκε το θέμα της μέγιστης δυνατής διασύνδεσης και της μη δημιουργίας προβλημάτων όχλησης στους οικισμούς απ’ όπου διέρχεται. ( Σημειώνεται ότι στην παρούσα χρονική στιγμή στην εκπόνηση των μελετών του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Αμφίπολη δεν εμπλέκεται η Εγνατία Οδός).

9.Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη περάτωσης του έργου και αποκατάστασης της προ 15 μηνών κατολίσθησης στο ύψος της Καβάλας.