Σήμερα είναι: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
greek english turkish
AL FARO KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επιστολή του Μητροπολίτη Αλεξ/πολης στον Υπουργό υγείας για τα ασθενοφόρα της Σαμοθράκης.

Επιστολή του Μητροπολίτη Αλεξ/πολης στον Υπουργό υγείας για τα ασθενοφόρα της Σαμοθράκης.

26-08-2015

Επιστολη προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Κουρουμπλή, έστειλε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για να εκφράσει την ανησυχία του, αναφορικά με την απόσυρση των ασθενοφόρων από το νησί της Σαμοθράκης.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας ότι θα πάρει πίσω τα 2 ασθενοφόρα που πρόσφατα είχαν δοθεί στο ΕΚΑΒ Σαμοθράκης.

Αναλυτικά η επιστολή του Μητροπολίτη Αλεξ/πολεως:

Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορούμαι μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής ότι στο νησί μας, την Σαμοθράκη πρόκειται να απομακρυνθούν τα δύο μικρά ασθενοφόρα του ΕΚΑB (το ένα μάλιστα είναι τύπου 4x4), τα οποία είναι απαραίτητα για την μεταφορά των κατοίκων από τις κοινότητες στο Κέντρο Υγείας της Χώρας. Αυτή η εξέλιξη, αν και εφόσον ισχύσει, δημιουργεί αίσθημα τραγικής εγκατάλειψης των ηλικιωμένων ανθρώπων που είναι λιγοστοί, διεσπαρμένοι στο ακριτικό μας

νησί και η μεγαλύτερη αγωνία τους είναι η αποκατάσταση της υγείας τους όταν αυτή κλονίζεται.
Σας γνωρίζουμε ότι το νησί δεν έχει τουρισμό, οι κάτοικοι είναι οικονομικά στην πιο έσχατη ένδεια και η αβεβαιότητα που θα τους δημιουργήσει η απομάκρυνση των δύο ασθενοφόρων θα τους οδηγήσει να μετακομίσουν τον χειμώνα μαζικά στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο μας για την παροχή των υπηρεσιών υγείας.
Κύριε Υπουργέ,
παρακαλούμε με τη εγνωσμένη ευαισθησία σας για τα θέματα των ηλικιωμένων ασθενών και του νησιού μας, της Σαμοθράκης να δώσετε άμεσα εντολή να παραμείνουν τα δύο ασθενοφόρα στο απομακρυσμένο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Μετά τιμής και ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ