Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Eρασιτέχνες ψαράδες διεκδικούν χώρο για ψάρεμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Eρασιτέχνες ψαράδες διεκδικούν χώρο για ψάρεμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

06-10-2022

Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διαλόγου με τις αρμόδιες αρχές που εποπτεύουν το λιμάνι Αλεξανδρούπολης ώστε να συνεχίσουν να ασκούν το χόμπι τους είναι οι ερασιτέχνες ψαράδες της πρωτεύουσας.

Για άλλη μια φορά μαζεύτηκαν στο λιμάνι το περασμένο Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν χωρίς να καταφέρουν να συναντηθούν με κάποιον αρμόδιο.

Τους ενοχλεί ότι ολόκληρη η χερσαία ζώνη του λιμένα, τους τελευταίους μήνες, τελεί υπό καθεστώς απαγόρευσης για το ερασιτεχνικό ψάρεμα που εδώ και δεκαετίες είναι συνυφασμένο με την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης.

Αυτό που ισχύει σήμερα, όπως επισημαίνουν δια στόματος του προέδρου τους Τάσου Νατσαρίδη, είναι ένας μικρός χώρος που έχει δυο χρήσεις. Η μια να δένουν τα σκάφη αναψυχής και η δεύτερη να ψαρεύουν στα κενά ανάμεσα στα σκάφη.

Οι αλιείς θεωρούν ότι πρέπει να διαχωρισθεί ο χώρος ανά χρήση όπως επίσης πιστεύουν ότι στο επιβατικό τμήμα του λιμανιού υπάρχουν σημεία που μπορούν να ορισθούν ως χώροι για το ελεύθερο ψάρεμα από ανθρώπους που μεγάλωσαν στο λιμάνι, διότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που κάθονται εκεί είναι οι εργάτες που το δημιούργησαν οι άνθρωποι που το πόνεσαν περισσότερο από όλους.

«Θέλουμε να σταματήσουμε να ζητιανεύουμε λίγη αξιοπρέπεια» τονίζει ο κ Νατσαρίδης στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. «Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει πόλη με λιμάνι που να μην συναντάς ψαράδες πάντα με την ανοχή των αρμόδιων αρχών.»

Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσουν, όπως δηλώνουν. Θα εξαντλήσουν κάθε διάλογο με κυρίαρχο αίτημα, ένα κομμάτι του λιμανιού να χαρακτηρισθεί ως χώρος ψαρέματος και αν αυτό δεν ευοδωθεί, ετοιμάζουν ακόμη μεγαλύτερη και πιο δυναμική διαμαρτυρία για να το καταφέρουν.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας