Σήμερα είναι: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
SOHO Δερέμπεης μικρό JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έργο 12 εκ. ευρώ για την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη

Έργο 12 εκ. ευρώ για την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη

21-01-2016

Νέες εγκαταστάσεις πρόκειται να δημιουργηθούν για την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, στην Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες αμφιθέατρα, στα οποία θα γίνονται τα μαθήματα που αφορούν στα προκλινικά έτη της Ιατρικής. Επιπλέον, η Σχολή, έχει σαν στόχο και τη δημιουργία διοίκησης, εκμεταλλευόμενη το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020,ανταποκρινόμενη στη πρόσκληση, υπό τον τίτλο "υποδομές τριτοβάθμιας εκπαίδευση» συνολικού προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, εκεί αναμένεται η ένταξη της 4ης και τελευταίας φάσης της Ιατρικής Σχολής, ένα έργο υποδομής, με την οποία και ολοκληρώνεται ο αρχικός σχεδιασμός που αφορά στις υποδομές της σχολής.

Το νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για το ΔΠΘ, με την αξιοποίηση του οποίου μπορούν να υλοποιηθούν έργα τα οποία θα αφορούν σε υποδομές που λείπουν από αυτό και ειδικότερα από την Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Πρύτανη του ΔΠΘ, το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που παρέχει η το ΠΓΝΕ, έχει συγκρατήσει τον πληθυσμό της ευρύτερης ακριτικής περιοχής παρέχοντας για πρώτη φορά ένα σημαντικό αίσθημα ασφάλειας, ενώ έχει κατορθώσει να προσελκύει ασθενείς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που αναμφισβήτητα συμβάλλει η άριστη υποδομή του νέου Νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη.

Η πρόσκληση πάντως του νέου ΕΣΠΑ «υποδομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» έχει ήδη προκηρυχτεί και αναμένεται  εφόσον λήξει ο χρόνος της προκήρυξης να υπογραφεί η πράξη ένταξης της μελέτης που αφορά στην υλοποίηση του έργου προυπολογισμού 12 εκ. ευρώ για την Ιατρική Σχολή στην Αλεξανδρούπολη.