Σήμερα είναι: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό ΙΚΤΕΟ JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έριξε χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ - Μεγάλες καταστροφές σε Δίκελλα και Μάκρη (video)

Έριξε χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ - Μεγάλες καταστροφές σε Δίκελλα και Μάκρη (video)

10-07-2019

Ο ήλιος και η ζέστη έδωσαν μέσα σε λίγα λεπτά τη θέση τους σε μαύρα σύννεφα, βροντές, θυελλώδεις ανέμους και έντονη χαλαζόπτωση.

Το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια ενώ στα χωριά Δίκελλα, Μάκρη και Μεσημβρία σημειώθηκαν αρκετές ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους.

Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ

Για περισσότερο από 15 λεπτά, η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και το χαλάζι είχε το μέγεθος μπάλας του γκολφ (ή αυγού). Πρωτοφανές για τα χρονικά όπως αναφέρουν οι κάτοικοι των Δικέλλων και της Μάκρης οι οποίοι έχουν υποστεί πολλές υλικές ζημιές. 

Οι μαρτυρίες αλλά και οι εικόνες που ακολουθούν, κάνουν λόγο για μεγάλες καταστροφές.

Έχουν τρυπήσει σκεπές σπιτιών ενώ λίγο πριν τις 21:00 βρέχει καταρακτωδώς για δεύτερη φορά. 

Σπίτια και οικήματα με τρύπιες σκεπές πλημμυρίζουν ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας.

Καταστράφηκαν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και οι σοδειές τους.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο νησί της Σαμοθράκης όπου καταγράφονται εξίσου έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Την ίδια ώρα νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Μάλιστα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει απόψε,  από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπως και από τη Θράκη.

Μέχρι τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί σ’ όλη την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βόρειο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας από τις 9:00 το πρωί και μετέπειτα.

Στο μεταξύ, η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, καθώς τόσο απόψε όσο και την Πέμπτη αναμένονται άνεμοι, εντάσεως 7 και 8 μποφόρ στον Θερμαϊκό Κόλπο, το Θρακικό Πέλαγος και το βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η πρόγνωση του καιρού προειδοποιεί για συνέχιση του ακραίου καιρικού φαινομένου και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με κορύφωση γύρω στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης. Προβλέπεται υπερπολλαπλάσια ποσότητα βροχόπτωσης καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σ.Κ