Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έτοιμο να λειτουργήσει ξανά το Κέντρο Ενημέρωσης στη Λίμνη Τυχερού

Έτοιμο να λειτουργήσει ξανά το Κέντρο Ενημέρωσης στη Λίμνη Τυχερού

22-03-2023

Την επαναλειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης στο Τυχερό ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης.

Μετά από 13 χρόνια παύσης όλες οι προσπάθειες ευοδώθηκαν ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος στο επόμενο δεκαήμερο. Οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η λίμνη Τυχερού έπρεπε να αποκτήσει την αίγλη και την επισκεψιμότητα τόσων χρόνων.

Το Κέντρο Ενημέρωσης θα αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη από το οποίο θα παίρνει κάθε πληροφορία που χρειάζεται για την περιοχή.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΚΟΙΝΣΕΠ με των επωνυμία ΠΡΑΤΤΩ είναι αυτή που αναλαμβάνει μετα και την συναίνεση του Δήμου, τη χρήση του Κέντρου. Πρόκειται για πέντε νέα άτομα που αποφάσισαν να μείνουν και να εργασθούν στην περιοχή με την συμπαράσταση και του Δήμου Σουφλίου.

Στο Κέντρο θα υπάρχει μια αίθουσα 50 ατόμων όπου ο επισκέπτης θα παίρνει την πληροφορία που του χρειάζεται είτε με την συνδρομή της ΚΟΙΝΣΕΠ, είτε μεμονωμένα. Στο οίκημα θα λειτουργεί και Λαογραφικό Μουσείο αλλά και πωλητήριο τοπικών προϊόντων.

Ήδη ο Δήμος επιμελήθηκε την εκτύπωση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου στην περιοχή αλλά και σε κάθε σχολική δομή της Θράκης. Ανάλογη εκστρατεία έγινε μέσω του ΔΠΘ αλλά και της ΕΠΟΦΕ προς όλους τους Συλλόγους, όπως αναφέρει ο κ Δαρούσης.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στο Κέντρο είναι δωρεάν.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας