Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο δήμο Σουφλίου τίμησαν την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια δράση διαφορετική
Στο δήμο Σουφλίου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια δράση διαφορετική

Έτσι τίμησαν οι νέοι του δήμου Σουφλίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! (φωτο)

06-06-2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Με αφορμή λοιπόν την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, νέοι εθελοντές του δήμου Σουφλίου πραγματοποίησαν μια αξιόλογη και διαφορετική δράση. Συγκεκριμένα οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου Σουφλίου με την συνεργασία του Δήμου Σουφλίου και με την παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του δήμου Σουφλίου, κ.Δημήτρη Δαρούση, καθάρισαν την αντιπυρική ζώνη που βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα, ένα σημείο στο οποίο δυστυχώς κάποιοι είχαν πετάξει τα σκουπίδια τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για το περιβάλλον.

Η δράση καθαρισμού είχε και προηγούμενη στάδια για αυτό και ήταν διαφορετική από τις υπόλοιπες. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, νωρίς το πρωί οι μαθητές με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο στο χέρι, το οποίο μάλιστα ήταν δικό τους δημιούργημα και περιλάμαβανε χρήσιμες πληροφορίες για το περιβάλλον, βγήκαν στους δρόμους και τα μοίρασαν στην λαϊκή αγορά και στο κέντρο της πόλης του Σουφλίου.

Παράλληλα, ο δήμος Σουφλίου δεν άφησε μόνους τους νέους εθελοντές, αλλά με την βοήθεια μηχανημάτων το αποτέλεσμα ήταν πιο γρήγορο και αποτελεσματικό. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός πρότζεκτ που αφορά τον εντοπισμό σκουπιδιών στη φύση στο τόπο κατοικίας τους.

Ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Σουφλίου, κ.Δημήτρης Δαρούσης σε προσωπικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως "Θέλω να συγχαρώ για την πρωτοβουλία αυτή τα παιδιά και τους καθηγητές τους. Ο Δήμος Σουφλίου είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες δράσεις που έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων."

Τώρα το μόνο που μένει είναι ο χώρος στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα, να παραμείνει καθαρός για το καλό όλων μας!

Φ.Δούκογλου

Στο δήμο Σουφλίου τίμησαν την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια δράση διαφορετική Στο δήμο Σουφλίου τίμησαν την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια δράση διαφορετική