Σήμερα είναι: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U Δερέμπεης μικρό JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ζητά την άμεση ανάκληση της μη σύννομης απόφασης του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ.
Ζητά την άμεση ανάκληση της μη σύννομης απόφασης του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ.

Για παράβαση καθήκοντος καταγγέλλει τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ.

19-01-2015

Ψήφισμα-καταγγελία με αποδέκτη τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γεώργιο Καλτσίδη εξέδωσε η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη. Αντικείμενο της καταγγελίας είναι η πρόσφατη απόφαση του διοικητή της ΥΠΕ για αναστολή της εφαρμογής του νέου Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος κάνει λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του εκδότη της απόφασης, του κ. Καλτσίδη, και εκτιμάει μεταξύ άλλων ότι η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς «θα οδηγήσει στην προηγούμενη υποβαθμισμένη λειτουργία του Π.Γ.Ν.Ε., με προφανή προβλήματα στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών και φοιτητών του Ιατρικού Τμήματος του Δ.Π.Θ., θέτοντας υπό αμφισβήτηση την βιωσιμότητα του». Μετά ταύτα, ζητά την άμεση ανάκληση της επίμαχης απόφασης ως μη σύννομης, όπως επίσης τη μη εκτέλεσή της από τον διοικητή του Νοσοκομείου.

Το ακριβές περιεχόμενο του ψηφίσματος, που εξέδωσε η Σύγκλητος του Δημοκριτείου, είναι το εξής:

«Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ., αφού ενημερώθηκε σήμερα για την απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Γ. Καλτσίδη, που διατάσσει την αναστολή της εφαρμογής του νέου Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου ο οποίος έχει ήδη υλοποιηθεί με το υπ’ αριθμ. 538/25-9-2014 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε να καταγγείλει την απόφαση αυτή που συνιστά παράβαση καθήκοντος για τον εκδότη της, επειδή:

α) Είναι κατάφορα αντίθετη στην απαγόρευση, κατά την προεκλογική περίοδο, της οποιασδήποτε διοικητικής μεταβολής στο δημόσιο (α. 28 παρ. 1 ν. 2190/1994) και συνεπώς είναι μη εκτελεστή.

β) Αναφέρεται εντελώς αόριστα και άρα αναιτιολόγητα σε κάποια «νομικά προβλήματα» λόγω των οποίων επιτάσσει την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, γεγονός ευθέως αντίθετο με τον ισχύοντα οργανισμό (ΦΕΚ 1156/2.Β/10-4-2012) και

γ) Η επιστροφή στην αυτόνομη και ανεξάρτητη λειτουργία των ομοειδών κλινικών θα οδηγήσει στην προηγούμενη υποβαθμισμένη λειτουργία του Π.Γ.Ν.Ε., με προφανή προβλήματα στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών και φοιτητών του Ιατρικού Τμήματος του Δ.Π.Θ., θέτοντας υπό αμφισβήτηση την βιωσιμότητα του.

Για όλα τα παραπάνω η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. ΖΗΤΑ την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της μη σύννομης απόφασης του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Γ. Καλτσίδη και τη ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ της από τον Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε.»

Πηγή: Εφημερίδες ''Παρατηρητής της Θράκης'