Σήμερα είναι: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό JOY ΚΡΟΝΟΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Γιορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου, στο Μαΐστρο

Γιορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου, στο Μαΐστρο

13-07-2016

Πλήθος πιστών, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης παραβρέθηκαν, στο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη, για να τιμήσουν τη μνήμη του Γέροντα, ο οποίος γιορτάζει στις 12 Ιουλίου.

Το παρεκκλήσι χτίστηκε πριν από 13 χρόνια, 9 χρόνια δηλαδή μετά την κοίμηση του τότε Γέροντα Παισίου, εξήγησε ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της εκκλησίας και του περιβάλλοντος χώρου, Γιάννης Μελαδένιος.

Ο Όσιος Παΐσιος o Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας και «έφυγε» τον Ιούλιο του 1994, έχοντας ήδη γίνει γνωστός για το βίο και το έργο του.

Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα, ο Παΐσιος βαφτίστηκε από τον ιερέα της ενορίας Αρσένιο, τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε ως άγιο.

Ο Αρσένιος μπήκε για να μονάσει στο Άγιο Όρος το 1949, αμέσως μετά την απόλυσή του από τον στρατό, αλλά επέστρεψε στα κοσμικά για ένα χρόνο ακόμα, προκειμένου να αποκαταστήσει τις αδελφές του.

Κατέλυσε στη σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου γνώρισε τον πατέρα Κύριλλο, ηγούμενο της μονής, και τον ακολούθησε πιστά. Ύστερα από αρκετές περιπλανήσεις σε διάφορα ησυχαστήρια του Αγίου Όρους και στο Σινά, μετακινήθηκε στη Μονή Κουτλουμουσίου έως ότου αρρώστησε σοβαρά και «εκοιμήθη» το καλοκαίρι του 1994.

Ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο της κοίμησής του, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

Η αγάπη του κόσμου για τον Άγιο είναι μεγάλη, καθώς βοηθούσε τους πάντες όσο ήταν εν ζωή, και συνεχίζει να το κάνει ακόμα και τώρα από τους ουρανούς.

Πηγή: thrakinet.tv