Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Γνωρίστε και εσείς το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης (video)

Γνωρίστε και εσείς το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης (video)

25-05-2022

To 3o Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης συστεγάζεται μαζί με το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης και λειτουργεί από το 2005.

Οι τομείς και οι ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο είναι: Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Πληροφορικής, Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας.

Οι μαθητές στην πλειονότητα τους είναι ενήλικες εργαζόμενοι. Το απολυτήριο του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. είναι ισότιμο με το απολυτήριο με το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου.

Το εσπερινό ΕΠΑ.Λ. επιλέγεται και από μαθητές Γενικών Λυκείων. Επιπλέον το συγκεκριμένο λύκειο  λειτουργεί από τις 18:00-22:30. Οι απόφοιτοι Λυκείων παρακολουθούν είκοσι (20) ώρες την εβδομάδα ενώ οι μαθητές που δεν έχουν απολυτήριο παρακολουθούν τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα.

Ο απόφοιτος του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την εκπαίδευση του, τη λεγόμενη μαθητεία συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας το πτυχίο του, από πτυχίο επιπέδου 4 σε επίπεδο 5 (ένα πτυχίο ισότιμο. με των ΔΙΕΚ). Η μαθητεία είναι ένα μεταλυκειακό έτος (για την ακρίβεια εννέα (09) μήνες) πρακτικής εξάσκησης των γνώσεων που αποκτά στο σχολείο.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και τη συνέντευξη που έδωσε η Διευθύντρια του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης κ. Τριανταφυλλιά Μαγειρούδη: