Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η ξύλινη Νίκη έκανε την εμφάνισή της στο Φεγγάρι της Σαμοθράκης

Η ξύλινη Νίκη έκανε την εμφάνισή της στο Φεγγάρι της Σαμοθράκης

29-07-2020

Τέλη Ιουλίου, μέσα καλοκαιριού...Πολλοί επισκέπτονται το νησί της Σαμοθράκης μιας και είναι καλοκαίρι για να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού!

Μια ομάδα φοιτητών  από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που φοιτούν τέσσερις από αυτούς στο τμήμα της Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη και ένας που σπουδάζει χημικός μηχανικός στην πόλη της Πάτρας, αφού τελείωσαν την εξεταστική τους, αποφάσισαν όπως κάθε χρόνο σύμφωνα με τους ίδιους τους να ξανά επισκεφτούν το νησί της Σαμοθράκης.

Όπως μας είπανε κάθε χρόνο πάνε στην Σαμοθράκη και φέτος για να κάνουν κάτι διαφορετικό αποφάσισαν να ανέβουν το βουνό. Το βουνό ονομάζεται Όρος Σάος ή Φεγγάρι. Με ύψος που ξεπερνά τα 1600 μέτρα, αποτελεί το υψηλότερο βουνό του Αιγαίου και εντυπωσιάζει με τον όγκο του. Πήρε την ονομασία του λόγω του ύψους του, αφού η προελληνική λέξη «σάμος» σημαίνει ύψος, ενώ καλείται και Φεγγάρι, αφού η παράδοση θέλει το βουνό να είναι τόσο ψηλό που κρύβει το φεγγάρι.

Στην διαδρομή τους συνάντησαν ένα δέντρο που τους θύμισε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης!

Ίσως κάποιος ερασιτέχνης που αγαπάει την τέχνη να το δημιούργησε σε ένα αρκετά ψηλό σημείο για να "αγναντεύει" το νησί της Σαμοθράκης.

Να υπενθυμίσουμε πως το νησί της Σαμοθράκης είναι το νησί των μεγάλων θεών και ενίοτε είχε μία μεγάλη "αρχαιολογική" μαγεία.

Οι πέντε φοιτητές αφού είναι τακτικοί επισκέπτες του νησιού, "απαθανάτισαν" αυτό το δημιούργημα στην διαδρομή τους έχοντας στο νου τους κατευθείαν το ένα και μοναδικό άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Φ.Δούκογλου