Σήμερα είναι: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
JOY Δερέμπεης μικρό ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η Αλεξανδρούπολη σε ρυθμούς «Black Friday»

Η Αλεξανδρούπολη σε ρυθμούς «Black Friday»

13-11-2019

Πλησιάζει η ημέρα που η Αλεξανδρούπολη θα μπει στους ρυθμούς της «Black Friday». Διαβάστε τι ανέφερε σχετικά ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

29 Νοεμβρίου: Μια Παρασκευή του χρόνου είναι «Μαύρη».... Τόσο «Μαύρη» που μπορείς να ψωνίζεις χωρίς να χρειάζεται να βλέπεις!

Ο Εμπορικός Κόσμος της Αλεξανδρούπολης αγκαλιάζει την Black Friday και φέτος και προσφέρει σε όλο τον κόσμο τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές! Έρχεται σύντομα...!

«Black Friday» ξεκίνησε ως θεσμός από την Αμερική και σύντομα επεκτάθηκε.

Γιατί όμως ονομάστηκε «Μαύρη» Παρασκευή; Και εδώ οι λόγοι είναι δυο-τρεις.

Πρώτον, διότι οι έμποροι στα τεφτέρια τους για πρώτη φορά σημείωναν με μαύρο μελάνι τα έσοδά τους. Το μαύρο μελάνι το χρησιμοποιούσαν για τα κέρδη.

Δεύτερον, διότι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, τη «Μαύρη Παρασκευή» οι άδειοι δρόμοι των πόλεων μαύριζαν από τον κόσμο και τα αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς τα μαγαζιά για να ψωνίσουν.

Τρίτον επειδή οι εργάτες και οι υπάλληλοι που παρέμειναν στις πόλεις για να δουλέψουν ζητούσαν όλοι άδεια για να πάνε στα καταστήματα και «μαύριζαν»τα απουσιολόγια.
Σε δειγματοληπτική έρευνα που διενήργησε πέρυσι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε τυχαίο δείγμα επιχειρήσεων, προέκυψε ότι οι επιχειρήσεις που μετείχαν στην Black Friday σημείωσαν άνοδο των πωλήσεων.

Στην Ελλάδα και φέτος αναμένεται υψηλή η συμμετοχή των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στην «Μαύρη Παρασκευή» και φέτος τρίτη χρονιά του θεσμού αναμένεται ένας υψηλός ανταγωνισμός την ημέρα εκείνη με μεγάλες εκπτώσεις αλλά σε συγκεκριμένα προϊόντα.