Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η τηλεθέρμανση στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Η τηλεθέρμανση στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Η Αντιδήμαρχος Ενέργειας του δήμου Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε την Πτολεμαΐδα με αφορμή την τηλεθέρμανση

02-07-2021

Στις 28/6/2021 και  29/6/2021,πραγματοποιηθηκε επίσκεψη της Αντιδημάρχου, Ενέργειας Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης, Κας  Ιντζεπελίδου- Συτμαλίδου Ελένης, στην Πτολεμαΐδα και έλαβαν χώρα συναντήσεις με τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.ΤΗ.Π.  Δημήτρη Καρακασίδη, σχετικά με εφαρμογές Τηλεθέρμανσης.
 
Η Αντιδήμαρχος Ενέργειας  βρέθηκε στην πόλη για να αξιοποιήσει  την εμπειρία  από τη λειτουργία των δικτυών της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας σε αντίστοιχα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Αλεξανδρούπολης .


 
Ο Δήμος εκτελεί ήδη  πρωτοποριακό έργο στο Γεωθερμικό Πεδίο του Αρίστηνου, που θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Φεβρουάριο, παρέχοντας τηλεθέρμανση σε δεκαπέντε κτήρια. Επίσης θα διατεθεί παροχή ζεστού νερού σε αγροτικές καλλιέργειες.
 
Μία άλλη μορφή Τηλεθέρμανσης μετά την εκπόνηση της  Μελέτης  Σκοπιμότητας–Βιωσιμότητας αφορά στην εκμετάλλευση από την απορριπτόμενη θερμική ενέργεια του Αγωγού ΤΑΠ. Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε  στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», πρόταση για χρηματοδότηση της εκπόνησης των εννέα μελετών του έργου, που στον Πίνακα Προτεραιοποίηση του Δήμου είναι η δεύτερη στη σειρά.
 
Πρώτος σταθμός της διήμερης επίσκεψης της ήταν τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση διάρκειας τεσσάρων ωρών με τον Πρόεδρο της ΔΕΤΗΠ Δημήτρη Καρακασίδη και προϊσταμένους τμημάτων, κ Σταυριανίδη Γιάννη, Διευθυντής Οικονομικού και κ. Λάζογλου Κωνσταντίνο, Προϊστάμενο Συντηρήσεων,  συζητώντας για όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία των ανταλλαγών απόψεων μεταξύ Δήμων σε κοινούς τομείς ενδιαφέροντος.
 
Την επόμενη ημέρα,  29/6/2021, η κ. Ιντζεπελίδου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης από τον κ. Λάζογλου.
 
Σε εξαιρετικό κλίμα ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά. Η κ. Ιντζεπελίδου μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννου Ζαμπούκη. Ο κ. Πλακεντάς πρότεινε τη μετάβαση κλιμακίου  τεχνικών της ΔΕΤΗΠ στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να παρέχουν τεχνική βοήθεια και να μας μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους. Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος πρόσφερε στην κ. Αντιδήμαρχο τοπικά προϊόντα της Πτολεμαΐδας, και της πρότεινε η συνεργασία  μεταξύ τους να επεκταθεί και σε άλλους  τομείς καθώς και την αδελφοποίηση των δυο Δήμων.