Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η απάντηση του Περιφερειάρχη για την αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου

Η απάντηση του Περιφερειάρχη για την αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου

19-11-2015

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργου Παυλίδη, στην πρόταση για αξιοποίηση του κτηρίου του Παλιού Νοσοκομείου που προτάθηκε από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολη, Ευάγγελο Λαμπάκη, μόλις λίγες μέρες πριν.

Με επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, ο κ. Παυλίδης πρότεινε να προχωρήσει η διαδικασία της ανασυγκρότησης του κτιριακού συμπλέγματος μέσω της διαδικασίας των Σ.Δ.Ι.Τ , ενώ ο  Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την 20η Νοεμβρίου 2015 θα επισκεφθεί στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα των Σ.Δ.Ι.Τ., κ. Νικόλαο  Ματζούφα, ώστε το εγχείρημα των δύο ανδρών να πάρει σάρκα και οστά.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αναφέρει ότι το κτήριο, συνολικής έκτασης 15.174.84 τ.μ. μπορεί να αξιοποιηθεί ως κέντρο Διοίκησης με ταυτόχρονη αναβάθμιση όλης της γειτονιάς. Οι αξιοποιημένοι χώροι του θα καλύψουν τις ανάγκες υπηρεσιών που είναι χωροθετημένες στο κέντρο της πόλης, με δυνατότητα μάλιστα εγκατάστασης εκεί δομών της Π.Ε. Έβρου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Έβρου, του Δικαστηρίου καθώς και Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τεράστιο δημόσιο οικονομικό όφελος.