Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Οι ωφελούμενοι από τις διανομές πετρελαίου στα ιδρύματα ξεπερνούν τα 2.200 άτομα.
Οι ωφελούμενοι από τις διανομές πετρελαίου στα ιδρύματα ξεπερνούν τα 2.200 άτομα.

Η «Αποστολή» ζεσταίνει 33 ιδρύματα στη Βόρεια Ελλάδα.

28-02-2015

Συνολικά, 79.000 λίτρα πετρελαίου σε 33 Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας που φροντίζουν γέροντες, παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες σε 15 νομούς της Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θράκης προσέφερε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Στόχος είναι να παρασχεθεί στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με τη μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά. Ο πρώτος κύκλος διανομών ολοκληρώνεται στα τέλη της εβδομάδας ενώ ακόμη 73 τόνοι πετρελαίου θα διατεθούν στο δεύτερο κύκλο διανομών τον Οκτώβριο 2015.

Οι ωφελούμενοι από τις διανομές πετρελαίου στα ιδρύματα ξεπερνούν τα 2.200 άτομα.
Η δωρεάν διανομή πετρελαίου γίνεται με χρηματοδότηση του International Orthodox Christian Charities-IOCC  και της Ελληνικής Κοινότητας Αμερικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος Give for Greece II, η «Αποστολή» πραγματοποιεί δράσεις ανακούφισης απόρων, ενίσχυσης ιδρυμάτων και νοσοκομείων και υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων αγροτικών ενώσεων στην Ελλάδα.

Στελέχη της «Αποστολής» και του IOCC τα τρία τελευταία χρόνια  καταγράφουν συστηματικά τις ανάγκες σε κάθε Νομό και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές.
Την περασμένη Τετάρτη, κλιμάκια της «Αποστολής» διένειμαν πετρέλαιο στα Γιάννενα, την Κόνιτσα, την Έδεσσα, τη Νάουσα ενώ οι διανομές ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Γενικός Διευθυντής της  «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο  Αμερικής κ. Δημήτριο λέγοντας ότι μαζί με την οργάνωση  IOCC  δεν ξέχασαν την Ελλάδα. «Για τρίτη χρονιά, πρόσθεσε, ζεσταίνουμε τους συνανθρώπους μας και ζεσταίνονται και οι καρδιές μας. Αυτή είναι η αμοιβή μας, την οποία μοιραζόμαστε με τους ακούραστους  συνοδοιπόρους και υποστηρικτές μας».

Πηγή: Εφημερίδα 'Γνώμη'