Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η δικαίωση του κ.κ. Άνθιμου: Ένοχος για όλα ο πρώην αρχιμανδρίτης

Η δικαίωση του κ.κ. Άνθιμου: Ένοχος για όλα ο πρώην αρχιμανδρίτης

14-09-2016

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στα Δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης δύο ακόμα δίκες εναντίον του γνωστού πρώην αρχιμανδρίτη της τοπικής Μητρόπολης για τη συγγραφή, αναπαραγωγή, διανομή και αποστολή υβριστικών και συκοφαντικών εντύπων εναντίον του Μητροπολίτη κ. Άνθιμου, του Πρωτοσυγκέλλου π. Ειρηναίου και άλλων ιερέων και συνεργατών της Μητρόπολης. 

Τα φυλλάδια, τα οποία κυκλοφορούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είχαν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Αλεξανδρούπολη. Σε αυτά, ο συγγραφέας καταφέρονταν εναντίον τόσο του ίδιου του Μητροπολίτη με απίστευτες κατηγορίες και φρασεολογίες, όσο και κατά συνεργατών και μελών της οικογένειάς του.

Δεν εμφανίστηκε καν στο Δικαστήριο:

Η δίκη έγινε ερήμην του κατηγορουμένου και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλα και του επέβαλλε αυστηρές ποινές, μη εφέσιμες.

Οι αυστηρές ποινές:

Για την πρώτη υπόθεση του επιβλήθηκε ποινή 4 ετών φυλάκισης χωρίς αναστολή, 2 έτη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και πρόστιμο 3.000€.

Για τη δεύτερη υπόθεση, που μηνυτές ήταν πέντε συμπολίτες μας, τιμωρήθηκε με ποινή 7 ετών χωρίς αναστολή και 2 έτη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. 

Kαι άλλες «καλές» πράξεις:

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος εμπλέκεται και σε άλλες  δίκες οι οποίες έπονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.