Σήμερα είναι: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Παγώνουν" τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πληγέντων κατοίκων της Σαμοθράκης
"Παγώνουν" τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πληγέντων κατοίκων της Σαμοθράκης

Η ισχύς εν τη ενώσει: Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου και Επιμελητήριο Έβρου στο πλευρό της Σαμοθράκης

06-10-2017

Με σχετική υπουργική απόφαση την οποία υπέγραψε η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, παρατείνονται μέχρι και την 26η Μαρτίου 2018 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την έδρα τους στη Σαμοθράκη και λήγουν ή έληξαν από την 26.9.2017 έως και την 26.3.2018.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου αλλά και το Επιμελητήριο Έβρου με σχετικές τους ανακοινώσεις τους τονίζουν την συμπαράστασή τους στους πληγέντες κατοίκους του νησιού μας και "παγώνουν" τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Η απόφαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου:

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου ως ένας οργανισμός της Κοινωνικής Οικονομίας του Έβρου δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής στη βιβλική καταστροφή της Σαμοθράκης.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις ως
ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες κατοίκους:

1. Προσωρινό πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Τράπεζα των κατοίκων της Σαμοθράκης

2. Δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και περίοδο χάριτος έως 12 μήνες.

H ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Έβρου: 

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου ενημερώνει τα μέλη του ότι η υφυπουργός Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου έκανε δεκτό το αίτημα του Επιμελητηρίου Έβρου για παράταση των προθεσμιών καταβολής και την αναστολή της πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Νομού Έβρου, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάστασή τους στην Σαμοθράκη.

Η ως άνω απόφαση θα ισχύσει μέχρι την 26 η Μαρτίου 2018, δηλαδή για χρονικό διάστημα έξι μηνών, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη. Ήδη, το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διεκπεραιώνουν τις σχετικές διαδικασίες και αναμένεται η έκδοση και δημοσίευση της εν λόγω υπουργικής απόφασης.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου έχει υποβάλει το ίδιο αίτημα και προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κο Μπακαλέξη και την αρμόδια υπουργό κα Αχτσίογλου, προκειμένου να υπάρξει αναστολή των προθεσμιών καταβολής των τακτικών ασφαλιστικών εισφορών και διαγραφή των προστίμων που επεβλήθησαν σε επιχειρήσεις της Σαμοθράκης.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου ευχαριστεί θερμά τους Βουλευτές του Νομού Έβρου για τη στήριξη του αιτήματος μας. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού μας, οι οποίοι με τις ενέργειές τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθειά μας αυτή.

Ευελπιστούμε για την περαιτέρω υποστήριξη και τις δικές τους ενέργειες και για το αίτημά του Επιμελητηρίου Έβρου προς τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη αρωγή προς τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στην Σαμοθράκη και δοκιμάζονται από τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν.