Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το μειονοτικό σχολείο στο τζαμί της Αλεξανδρούπολης & ο δάσκαλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γ.Δαγλή
Το μειονοτικό σχολείο στο τζαμί της Αλεξανδρούπολης & ο δάσκαλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γ.Δαγλή

Η μουσουλμανική συνοικία Αλεξανδρούπολης αλλάζει δειλά-δειλά πρόσωπο

24-02-2019

Μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα έχουν αρχίσει να γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην μουσουλμανική συνοικία της Αλεξανδρούπολης, βήματα προς τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη.

Τα προβλήματα «βουνό» της συνοικίας της Άβαντος πολλά, διαφορετικά και χρονίζοντα.

Οι αρχή έγινε με την τοποθέτηση πινακίδων στις οδούς, μια παρέμβαση που ενώ για την υπόλοιπη Αλεξανδρούπολη είναι δεδομένη, για την συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί όμως σημαντικό βήμα.

«Για πρώτη φορά η πολιτεία γνωρίζει ότι στην περιοχή μας ζουν 4.000 κάτοικοι σε 850 σπίτια. Η αρίθμηση των οδών ήταν το πρώτο αίτημά μας. Από μόνο του μπορεί να και να μην σημαίνει τίποτα, αλλά ανοίγει το δρόμο και για άλλες παρεμβάσεις», δηλώνει ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα την τουρκική.

Ο Γιασάρ Δαγλή επισημαίνει πως η παρέμβαση αυτή θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τη διανομή των λογαριασμών, συντονισμό στην αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά κυρίως "να σταματήσει το τσουβάλιασμα κάθε φορά που υπάρχουν αρνητικές συμπεριφορές και να αποδωθούν οι ευθύνες σε όποιον είναι παραβατικός και όχι σε όλο τον κόσμο η πλειοψηφία του οποίου είναι σωστοί πολίτες". 

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων που θα «αναδείξουν τα προβλήματα της περιοχής».

"Σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Γιώργο Κουκουράβα θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις όπου χρειάζονται και θα τοποθετηθούν φώτα στους δρόμους. Θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις ώστε να μην πλημμυρίζουν τα σπίτια με τον καθαρισμό φρεατίων και την διάνοιξη νέων", επισημαίνει ο Γ.Δαγλή.

Ο δάσκαλος του μειονοτικού σχολείου, αναδεικνύει και το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών για την εκπαίδευση των μαθητών.

"Είναι ντροπή το σχολείο να λειτουργεί με διπλή βάρδια. Τα παιδιά δεν χωράνε στις αίθουσες και αναγκαζόμαστε να διδάσκουμε και το βράδυ. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά δεν μπορούν να συμμετέχουν σε καμία εξωσχολική δραστηριότητα. Πολλά σχολεία έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν, αλλά όπου υπάρχει ανάγκη θα έπρεπε να γίνει και το αντίθετο", επισημαίνει ο Γ.Δαγλή.