Σήμερα είναι: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η σφαγή που ξεκίνησε πριν το Σφαγείο: διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ Αλεξανδρούπολης

Η σφαγή που ξεκίνησε πριν το Σφαγείο: διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ Αλεξανδρούπολης

06-03-2019

Σε μια επεισοδιακή και μαραθώνια συνεδρίαση ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης η δημοσίευση των τευχών δημοπράτησης για το έργο κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου στις Φέρες.

Το παρόν στη συνεδρίαση έδωσε σύσσωμος ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να παρακολουθούν τη συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθούν.

Η  τοποθέτηση του Δημάρχου ξεκίνησε με την απαρίθμηση όλων των έργων που έχουν μέχρι στιγμής υλοποιηθεί στις Φέρες, 14 τον αριθμό.

Οι τόνοι ανέβηκαν εκ μέρους της αντιπολίτευσης και λίγο αργότερα επικράτησε εκνευρισμός με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.

Η ουσία της υπόθεσης είναι πως στις 13 Μαρτίου το έργο δημοπρατείται και στις 18 Απριλίου αναμένεται να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, η ανάδειξη αναδόχου αναμένεται αρχές καλοκαιριού.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης επισήμανε ότι για 2 χρόνια δεν ήταν δυνατή η δημοπράτηση κανενός έργου εξαιτίας του Υπουργείου, με αποτέλεσμα να "παγώσουν" όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα της περιοχής διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κώστα Αλεξανδρή να επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο και να τηρηθεί και ενημέρωση των αγροτών.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου αμέσως μετά τη συνεδρίαση: