Σήμερα είναι: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Όλοι στις Φέρες για το Σφαγείο: συνάντηση των κτηνοτρόφων με τη Δημοτική Αρχή

Όλοι στις Φέρες για το Σφαγείο: συνάντηση των κτηνοτρόφων με τη Δημοτική Αρχή

25-08-2018

Στην επικαιρότητα παραμένει το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατασκευή και η λειτουργία του Σφαγείου στην περιοχή των Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το ζήτημα απασχολεί τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι μέσω του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν τον επικεφαλής του Δήμου, ώστε να λάβουν ενημέρωση για το που βρίσκεται το έργο.

«Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να μάθουμε ποια είναι η αιτία των καθυστερήσεων. Αν ευθύνεται ο Δήμαρχος ή κάποιοι άλλοι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό έργο για την περιοχή μας και για μας τους ίδιους», δηλώνει ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Κώστας Δουνάκης.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος ο Δήμαρχος. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2,9 εκ.€, ένα ποσό που έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τόσο ο Βαγγέλης Λαμπάκης όσο και ο Γιώργος Κουκουράβας απάντησαν προσφάτως στους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα. «Το έργο θα δημοπρατηθεί αρχές Οκτωβρίου, και μέσα στο 2018 θα έχουμε πιθανότατα και ανάδοχο. Η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό από το Υπουργείο μας δόθηκε στις 19 Ιουλίου», δήλωσε στο e-evros ο Δήμαρχος, ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, η μελέτη του έργου είναι έτοιμη, και από πλευράς Δήμου έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή οι εργασίες πρόκειται να εκκινήσουν εντός του 2019, με διάρκεια ολοκλήρωσης τον 1,5 με 2 χρόνια.  

«Εμείς θέλουμε να ξέρουμε ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε αρωγοί. Έχουν ακουστεί και υπερβολές, εμείς ζητάμε ενημέρωση από το Δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του», συμπληρώνει ο Κ.Δουνάκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Φερών, ενώ ο Δήμαρχος από την πλευρά του έχει ήδη δηλώσει πως θα δώσει το παρόν, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Μαρίνα Κριτού