Κάτι τρέχει στον Έβρο

Και η Περιφέρεια ΑΜΘ στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας - Συρίας
Στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας - Συρίας στέκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης η έκδοση σχετικού ψηφίσματος, εισάγονται για έγκριση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, έτσι ώστε οι απαραίτητες διαδικασίες να κινηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Για το θέμα ο κ. Μέτιος ανέφερε:
«Το μέγεθος της καταστροφής που επέφεραν οι πρόσφατοι σεισμοί της Τουρκίας μας συγκλόνισε όλους και έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.
Εισάγουμε εκτάκτως τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως επίσης την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να κινηθούμε με ταχύτητα και έχοντας την ομόφωνη στήριξη του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειάς μας.
Όσοι πολίτες και επιχειρήσεις το επιθυμούν, μπορούν να ξεκινήσουν από το πρωί της Τετάρτης να φέρνουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, επιδέσμους, βρεφικές πάνες, σκούφους, γάντια, ζεστά ρούχα, κουβέρτες, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.»
- Έβρος: Ξεκινούν οι αιτήσεις από τους παραγωγούς για καταγραφή ζημιών λόγω παγετού
(30-03-2022) - Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών οχημάτων εκπονεί και ο Δήμος Διδυμοτείχου
(30-03-2022) - Βυσσιώτης που μένει πλέον στην Αγγλία μίλησε για τον εθελοντισμό στο Λύκειο Νέας Βύσσας
(30-03-2022) - Έρχονται νέα δρομολόγια για Ηράκλειο & Ρόδο απευθείας από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης
(30-03-2022) - Στο "μικροσκόπιο" της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ο Έβρος για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων & μεταναστών
(30-03-2022)