Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

O Δήμαρχος Σουφλίου και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κ.Σκρέκας.
O Δήμαρχος Σουφλίου και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κ.Σκρέκας.

Καλακίκος προς Υπ.Περιβάλλοντος: "Στείλτε άμεσα περισσότερα κλιμάκια"

28-01-2021

Δύο ημέρες χωρίς ρεύμα και νερό είναι οι κάτοικοι από τους οικισμούς του δήμου Σουφλίου μετά το φαινόμενο της χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε σε όλο τον Έβρο. Έντονα προβλήματα και σοβαρές βλάβες έχουν καταγραφεί στον κεντρικό και βόρειο Έβρο ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στον δήμο Σουφλίου.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ.Παναγιώτης Καλακίκος, έστειλε πριν από λίγο επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ.Κώστα Σκρέκα για να του ζητήσει άμεση βοήθεια με περισσότερα κλιμάκια για την λύση των προβλημάτων.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ.Κώστα Σκρέκα:

"Με την παρούσα επιστολή, σας γνωρίζουμε ότι τις νυχτερινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου, κατά τις οποίες ξεκίνησαν έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, υπήρξε ταυτόχρονη διακοπή ηλεκτροδότησης στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου. Υπάρχουν έως και την 28η Ιανουαρίου, οικισμοί στους οποίους δεν έχει γίνει αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα με τις θερμοκρασίες να φτάνουν πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός, με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, πολλοί εκ των οποίων υπερήλικες με χρόνια προβλήματα, όπως νεφροπαθείς, ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, να αδυνατούν να θερμάνουν τις οικίες τους και να μεταφέρονται εν μέσω κακοκαιρίας σε συγγενείς οι οποίοι διαθέτουν άλλο μέσο θέρμανσης. Οικιακές συσκευές να υφίστανται βλάβες και να χρειάζονται πλήρη αντικατάσταση.

Πέρα τούτου, μία άλλη συνέπεια των ανωτέρω ήταν να μείνουν αντλιοστάσια ύδρευσης χωρίς ρεύμα και να υποστούν ζημιές, έτσι μετά την ηλεκτροδότηση, παρατηρήθηκαν και εκτεταμένα προβλήματα στην υδροδότηση των οικισμών.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά, οι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι Δημότες μας, στερούνται για δύο τουλάχιστον ημέρες ένα βασικό αγαθό το οποίο ακριβοπληρώνουν. Με τις πρώτες βροχές, με την πρώτη χιονόπτωση, με τον πρώτο άνεμο, αντιμετωπίζουμε φαινόμενα τα οποία δεν συνάδουν με τα πρότυπα του 21ου αιώνα.

Αποκορύφωμα όλων αυτών, είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει ενημέρωση. Τα πενταψήφια νούμερα επικοινωνίας της ΔΕΔΔΗΕ, μονίμως σε καθεστώς αναμονής, χωρίς να μπορούν ούτε οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου να ενημερωθούν.

Ο Δήμος Σουφλίου αποτελεί μία περιοχή με γηρασμένο πληθυσμό, ενώ τέτοια φαινόμενα οδηγούν στη δημογραφική κατάρρευση, καθώς οι νέοι επιλέγουν να φύγουν από μια περιοχή που ξέρουν ότι τα απαρχαιωμένα και ασυντήρητα δίκτυα ηλεκτροδότησης με το παραμικρό αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Με βάση όλων των ανωτέρω, ζητάμε την άμεση αποστολή περισσότερων κλιμακίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ηλεκτροδότησης. Είναι επιτακτική ανάγκη, τα δίκτυα υποδομών να εναρμονιστούν με την εποχή που διανύουμε".