Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μια εικόνα... χίλιες λέξεις.
Μια εικόνα... χίλιες λέξεις.

Κάλεσμα αλληλεγγύης από τους δήμους του Έβρου για την Τουρκία

07-02-2023

Οι δήμοι του Έβρου συμπαραστέκονται στους ανθρώπους της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και ήδη από χθες έχουν ξεκινήσει  τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Από αργά εχθές τη νύχτα, άρχισαν να συγκεντρώνονται στα δημαρχεία των δήμων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης κουβέρτες, ζεστά ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα.

Επίσης και οι δήμοι Σουφλίου και Διδυμοτείχου ανακοίνωσαν σημεία στα οποία συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα θα συγκεντρωθούν τα παρακάτω είδη:
• Ιατροφαρμακευτικό υλικό ( παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.α.)
• Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
• Χειμερινά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
• Κουβέρτες, παπλώματα
• Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
• Γαλατά και τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, δημητριακά κ.α.)
• Είδη ατομικής υγιεινής
 
Για την Ορεστιάδα
Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος Ορεστιάδας κατά τις ώρες 9.00-15.00, έως την Παρασκευή 10/2.
 
Για την Αλεξανδρούπολη
Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται καθημερινά στο ισόγειο του Δημαρχείου και στο Πολυκοινωνικό, μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ώρες 9.00 π.μ.-2.00 μ.μ.
 
Για το Σουφλί
Μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου από τις 8 έως τις 2 το μεσημέρι στο ΚΑΠΗ Σουφλίου (Μ. Παπαναστασίου 5).
 
Για το Διδυμότειχο
Ο Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα Διδυμοτείχου αποΔΙΔω ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας από Τουρκία και Συρία , οι οποίοι βιώνουν μια πρωτόγνωρη για τα χρονικά κατάσταση λόγω των καταστροφικών σεισμών. Επομένως καλούν όλο τον κόσμο της τοπικής κοινωνίας να συνεισφέρει στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10/2 και συγκεκριμένα στο ισόγειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.