Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Καστανιές Έβρου: Χημικά και πετροπόλεμος για τον φράχτη.

Καστανιές Έβρου: Χημικά και πετροπόλεμος για τον φράχτη.

31-10-2015

Ένταση με χημικά και πετροπόλεμος επικράτησε εχθές, απόγευμα Σαββάτου, στις Καστανιές του Έβρου κατά την διάρκεια πορείας με αίτημα την κατάργηση του φράχτη στα σύνορα.

Αναλυτικότερα ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα όταν 500 περίπου διαδηλωτές οι οποίοι έφτασαν στις Καστανιές με 6 λεοφωρεία από διάφορα σημεία της Ελλάδος, προσπάθησαν να περάσουν στην στρατιωτική ζώνη, να πλησιάσουν δηλαδή τον φράχτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες όμως εκεί τους είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση μεταξύ τους.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ομάδα νεαρών οι οποίοι με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κινήθηκαν με καδρόνια προς τους αστυνομικούς και έτσι οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ώστε να απωθήσουν τους συγκεντωμένους, κάτι το οποίο έγινε, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Τέλος να σημειωθεί πως μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πολιτών στο διαδίκτυο με αφορμή τους δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες σε ναυάγια. Έχει ήδη δημιουργηθεί ειδικό hastag στο facebook και το tiwtter, το #‎Bring_down_evros_border_fence, δηλαδή «ρίξτε τον συνοριακό φράχτη στον Έβρο» καθώς και το #Refugees GR, ενώ έχει ξεκινήσει και ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για το θέμα.

θα γίνω κύμα και φωτιάνα σ' αγκαλιάσω ξενιτιάhttps://www.youtube.com/watch?v=0XXToY1ftWAΠορεία ενάντια στον φράχτη του Έβρου. 31-10-15#EvrosFence #RefugeesGr #bring_down_evros_border_fence

Posted by Marios Lolos on Saturday, October 31, 2015