Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το ακτινολογικό εργαστήριο του Κ.Υ. Σαμοθράκης δίπλα από την παιδική χαρά
Το ακτινολογικό εργαστήριο του Κ.Υ. Σαμοθράκης δίπλα από την παιδική χαρά

Καταγγελία σοκ για το Κ.Υ. Σαμοθράκης: Το ακτινολογικό εργαστήριο θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους του νησιού (φωτο)

16-03-2023

Καταγγελία σοκ για τη μη ορθή λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης, λάβαμε μουδιασμένοι στο e-evros.gr, από αναγνώστη της σελίδας, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι η λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος δεν πληρεί τις ενδεδειγμένες προϋποθέσεις ασφάλειας και μόνωσης.

Συγκεριμένα, ο καταγγέλων μας ενημέρωσε ότι τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια το ακτινολογικό εργαστήριο και το ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Σαμοθράκης, το οποίο στεγάζεται σε ένα απλό κοντέινερ, δε διαθέτει την παραμικρή μόνωση, από μολύβδινο περίβλημα, θέτοντας έτσι καθημερινά σε κίνδυνο τόσο το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς, όσο και οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

AVAX


Μάλιστα, το πιο εξοργιστικό της υπόθεσης, είναι ότι αυτό το κοντέινερ που στεγάζει το ακτινολογικό εργαστήριο βρίσκεται μόλις δύο μέτρα από παιδική χαρά, με τον κίνδυνο, για την υγεία των παιδιών από τη συσσωρευόμενη ακτινοβολία που εκπέμπεται καθημερινά, να είναι τεράστιος.

Ο καταγγέλων ευτυχώς μερίμνησε και εκτός από την καταγγελία στο e-evros.gr, είχε αποστείλει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα σχετική αναφορά στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, καθώς και στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη για την εγκληματική αυτή αμέλεια των αρμοδίων. 

Ευτυχώς, η αντοπόκριση ήταν άμεση -όσο άμεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια εντολή, που θα έπρεπε να είχε δοθεί πριν πέντε χρόνια- και μόλις χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου, δόθηκε εντολή να διακοπεί η λειτουργία του φονικού ακτινολογικού εργαστηρίου στο Κ.Υ. Σαμοθράκης, μέχρι να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να λειτουργήσει ξανά με τον ενδεδειγμένο και ασφαλή τρόπο.

Μια ακόμα καταγγελία λοιπόν για την τριτοκοσμική κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας έρχεται να προστεθεί στο ήδη διαλυμμένο Ε.Σ.Υ., που δε σταματά να κατασπαράζει ανελέητα τη σωματική και ψυχική υγεία ιατρών και ασθενών.

newsroom@e-evros.gr