Κάτι τρέχει στον Έβρο

77 σάκοι οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση.
77 σάκοι οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση.

Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα οστράκων.

19-01-2015

Χίλια τριακόσια εξήντα ένα κιλά (1.361 kgr) οστράκων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης εντόπισαν ένα  Ι.Χ. όχημα με ρυμουλκούμενο τρέιλερ και οδηγό έναν 50χρονο, να κινείται στην παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Μέστης στο ύψος του οικισμού "Κόμαρος".

Με τη συνδρομή Αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης το  όχημα ακινητοποιήθηκε επί της Εγνατίας οδού, στο ύψος του ποταμού Λίσσου και οδηγήθηκε για περαιτέρω έρευνα στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης. καθότι ήταν φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα οστράκων, χωρίς να διαθέτει συνοδευτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν, εξήντα ένας σάκοι με όστρακα του είδους «αχιβάδα», συνολικού βάρους 1.049 kg, υπολειπομένων διαστάσεων, δεκατέσσερις σάκοι με όστρακα του είδους «τελλίνα», συνολικού βάρους 280 kgr, υπολειπομένων διαστάσεων, δύο σάκοι με όστρακα του είδους “κυδώνι”, συνολικού βάρους 32 kg εκ των οποίων τα 16kg ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.

Τα όστρακα κατόπιν εξέτασής τους από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν την προέλευσή τους δεν διέθεταν την προβλεπόμενη σήμανση, ενώ το όχημα μεταφοράς τους ήταν ακατάλληλο (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο 50χρονος οδηγός, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε-διακινούσε τα ανωτέρω όστρακα με σκοπό την πώληση – εμπορία τους, ενώ κατασχέθηκαν οι ποσότητες οστράκων συνολικού βάρους 1361 kgr τα οποία και θα καταστραφούν, καθώς και το ανωτέρω Ι.Χ. όχημα με το τρέιλερ.