Κάτι τρέχει στον Έβρο
Κατάσχεση 1.330 κιλών ακατάλληλων οστράκων στην Αλεξανδρούπολη
Στην κατάσχεση 1.330 κιλών οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση προχώρησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 48χρονος για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση - εμπορία των οστράκων.
Οι λιμενικές αρχές, με τη συνδρομή της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ακινητοποίησαν επί της Επαρχιακής οδού, κοντά στον κόμβο Μέστης, φορτηγό με οδηγό τον 48χρονο, ο οποίος μετέφερε 65 σάκους με όστρακα, συνολικού βάρους 1.330 κιλών.
Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή του, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια η αλίευση του ανωτέρω είδους οστράκων κατά την παρούσα χρονική περίοδο.
Τέλος, τα αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό καθώς και τα όστρακα, τα οποία πρόκειται να καταστραφούν.
- Ασημένιο μετάλλιο για αθλητή του "Κότινου" στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων με Αναπηρία
(28-09-2025) - Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις "μεταμόρφωσης" της οδού Κονδύλη στην Αλεξανδρούπολη
(28-09-2025) - Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης οι εορτασμοί για τον Άγιο Διονύσιο και τα 40 χρόνια του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας
(28-09-2025) - Καθαρίστηκαν οι ακτές της Σαμοθράκης από εθελοντές και την iSea
(28-09-2025) - Ο Γιάννης Βασιλειάδης στο World TEC Cup της Βαρκελώνης
(28-09-2025)
EN
TR






