Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

4 κρούσματα εντοπίστηκαν στο νησί της Σαμοθράκης.
4 κρούσματα εντοπίστηκαν στο νησί της Σαμοθράκης.

Κάτοικοι θετικοί στον κορονοϊό και στο νησί της Σαμοθράκης

09-05-2021

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται δυναμικά σε όλες τις περιοχές του Έβρου αλλά ο κορονοϊός συνεχίζει να "χτυπά την πόρτα" ακόμη σε πολλές περιοχές του Έβρου. Ο οικισμός των Καστανέων στο δήμο Ορεστιάδας, μπήκε από εχτές σε καθολικό lockdown λόγω της απότομης αύξησης κρουσμάτων.

Εχτές το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης ενημέρωσε τους κατοίκους του νησιού πως εντοπίστηκαν 4 θετικά άτομα στον κορονοϊό. Τα 3 από αυτά μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθεί και η σχετική ανακοίνωση από το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης:

"Παρά την καλή πορεία του εμβολιασμού έναντι του COVID-19 στο νησί μας, την τελευταία εβδομάδα διαπιστώθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα στον ιό SARS-COV2, εκ των οποίων τα τρία διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται στις μονάδες του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.

Το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και η ΚΟΜΥ προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών και την απομόνωσή τους. Από την αρχή στους εμπλεκόμενους έχουν γίνει rapid tests και το μοριακό (PCR), τα αποτελέσματα των οποίων είναι αρνητικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο νέο κρούσμα.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας καθώς και στη συμμετοχή στον εμβολιασμό."