Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο κ. Κελεμίδης δραστηριοποιείται έντονα και ενεργά με τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους του Έβρου
Ο κ. Κελεμίδης δραστηριοποιείται έντονα και ενεργά με τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους του Έβρου

Κελεμίδης Δημήτρης: Υπ. Δημ. Σύμβουλος με την "Εν Έργω Μαζί" του Δημήτρη Πέτροβιτς

16-09-2023

Οραματιστής, άνθρωπος των έργων, του πολιτισμού, της παιδείας και του εθελοντισμού.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Κελεμίδη, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη "Εν Έργω Μαζί" του Δημήτρη Πέτροβιτς.

«Ζω 48 χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, έχω δύο κόρες, την Ιωάννα 16 χρονών και την Ελένη 10 μηνών. Γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου μου και με σύνθημα μου τη στάση ζωής που με χαρακτηρίζει· στην πράξη με ήθος και όραμα, θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την Αλεξανδρούπολη της καρδιάς μας. Στις 8 Οκτωβρίου, ζητώ τη ψήφο των πολιτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Εν Έργω Μαζί και επικεφαλής τον Δημήτρη Πέτροβιτς», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα

Ξεχωριστή πολυσχιδής προσωπικότητα, δραστηριοποιείται έντονα και ενεργά με τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους του Έβρου 24 και πλέον χρόνια.

Γνωστός από το εθελοντικό έργο και την ανιδιοτελή προσφορά του για τον πολιτισμό, την παιδεία, τη νεολαία και την κοινωνία, μέσα από τους «Μαραθώνιους Ζωής» για τον Γιαννάκη της καρδιάς μας, τα Άτομα με Αναπηρία, το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης και το Σπίτι του Αυτισμού, τον κοινωνικό αγώνα για την υγεία των χιλιάδων μαθητών και των κατοίκων του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος της Αλεξανδρούπολης, την κοινωνική προσφορά του με επίκεντρο πάντα τον Άνθρωπο.

Είναι πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) για τρίτη συνεχόμενη θητεία, όπου πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για την προώθηση και την αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων της 6ης Απριλίου 1914, ως «Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού», καθώς και εμπνευστής των δράσεων αλληλεγγύης ‘‘Μαραθώνιος Ζωής’’.

Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Ομοσπονδιών & Ενώσεων Ελλάδας, που αποτελεί τον πρώτο Τριτοβάθμιο Φορέα Πολιτισμού στην Ελλάδα.

Εμπνευστής, ιδρυτής και υπεύθυνος του Πρότυπου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», ένα Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτισμού με 17 Εργαστήρια Τέχνης, Λόγου και Έκφρασης και πάνω από 1.800 συμμετέχοντες μαθητές κατά την επταετία λειτουργίας του στην Αλεξανδρούπολη.

Με 24 χρόνια επαγγελματική πείρα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων, χρηματοδοτούμενων από Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα – ΕΣΠΑ, Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΠΕΠ ΑΜΘ-Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση Υπαίθρου/Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανασυγκρότησης Αγροτικού Χώρου, Πολιτεία, Θησέας, Σύζευξις, Περιβάλλον, Κοινωνία της Πληροφορίας, Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία, Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος, Σωκράτης, Erasmus, Νεολαία για την Ευρώπη κ.α. 17 από αυτά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φορείς του Έβρου και της Ροδόπης – Δήμος Τριγώνου, Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Τριγώνου, Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Τριγώνου, Εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης Βορείου Έβρου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης & Έβρου, Αναπτυξιακή Εταιρεία Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Εκπρόσωπος Γενικής Συνέλευσης στη «Δημοσυνεταιριστική Έβρος ΑΕ - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ».

Μέλος στην Επιτροπή Διαχείρισης και Αξιολόγησης του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 και ΤΑΠΤοΚ LEADER 2023-2027.

Ιδρυτικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της «Ένωσης Συνοριακής Περιοχής Έβρος» στο πλαίσιο της Ευρωπεριοχής «Έβρος - Μαρίτζα - Μέριτς» (Ελλάδα-Βουλγαρία-Τουρκία).

Εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας» της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος σε Δημοτικές Επιτροπές του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Διαβούλευσης, Πολιτισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) και στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ορεστιάδας.

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης επί 12 χρόνια και μέλος δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια από έγκριτους φορείς όπως, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και το Υπουργείο Εσωτερικών, με αντικείμενο τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού των Επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Ανάπτυξη Στελεχιακού Προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Υποστηρικτής της Unicef Hellas και της Greenpeace Hellas. Κάτοχος διεθνούς πιστοποιητικού γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έφεδρος Αξιωματικός (Υπίλαρχος Τεθωρακισμένων).

Βραβεύτηκε το 2015, από το Δήμο Ορεστιάδας «για την ανεκτίμητη προσφορά του στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη συμβολή μου στην προβολή του Τριγώνου Έβρου» κατά την 13ετία 1998-2011.

Βραβεύτηκε το 2008, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καταγόμενων από το Τρίγωνο Αθήνας «για την πολύτιμη προσφορά του στην οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘‘Συνάντηση Απανταχού της Γης Τριγωνιωτών’’ στη γενέτειρα γη» κατά την εξαετία 2003-2008.

Βραβεύτηκε το 2005, από την Οργανωτική Επιτροπή 8 Δήμων του Νομού Έβρου (Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Τριγώνου, Βύσσας, Κυπρίνου, Τυχερού, Φερών) του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ ‘‘Ευρώπη & Παράδοση, Συνάντηση στον Έβρο’’, «για τη συμβολή του στην Πολιτιστική Ανάπτυξη του Νομού Έβρου ως Υπεύθυνος Διοργάνωσης του Φεστιβάλ ‘‘Ευρώπη & Παράδοση’’» κατά την εξαετία 2000-2005.